Představovačka týmů: Modří Sloni Znojmo

Patří možná mezi černé koně extraligy. Kádr Modrých Slonů ze Znojma zůstal po loňském třetím místě pohromadě a už od září se hráči pilně připravují na letošní ročník české nejvyšší soutěže. Ambice mají vysoké. Jihomoravský tým chce stavět především na vyrovnanosti všech hráčů a týmovém výkonu. Na bližší informace jsme se zeptali asistenta trenéra a opory české reprezentace Jiřího Podzemského a reprezentantky Terezy Ferkovičové.

 

Co se přes léto u Modrých Slonů odehrálo?

Jiří Podzemský: Žádné velké změny nenastaly. Jen z dorostu k nám přesídlilo několik hráčů. Věkově už patří mezi seniory, takže je zapracováváme do týmu. Ze stálic neodešel nikdo. Oproti ostatním celkům máme dost mladý kádr.

Může být stálost kádru znojemská výhoda?

Jiří Podzemský: Určitě. I na tréninkách se nyní scházíme ve velkém počtu. To dřív moc nebývalo zvykem. Někdo pořád studoval, jiní byli hodně pracovně vytížení. Teď po delší době můžu říct, že na trénink většinou dorazí všichni hráči. Tak to má být.

Jak probíhala příprava?

Jiří Podzemský: Nastavili jsme si to to tak, že fyzičku si řeší každý sám a na tréninku pak většinou děláme už herní cvičení. Samozřejmě kondici úplně nevynecháváme, spíš však cviky ukazujeme, aby pak na sobě mohl každý dál pracovat. Od září chodíme třikrát týdně do haly a tam pilujeme herní situace a dost i střelbu. Spoléháme na poctivou přípravu.

Tereza Ferkovičová: Když to možnosti dovolí, tak přijdou všichni. Já třeba chodím do školy, tak to mám těžší. Většinou se však aspoň dvakrát týdně na trénink dostanu. Důraz na přípravu byl ve Znojmě od začátku mého hraní za Modré Slony.

Na čem chcete v letošní sezoně stavět?

Jiří Podzemský: V týmu nemáme vysoké hráče, si musíme pomoct jinak. Spoléháme na týmový vyrovnaný výkon všech na palubovce. Když to řeknu zjednodušeně, tak máme osm univerzálů, kteří můžou plnit všechny úlohy – střílet, doskakovat i asistovat. To je třeba rozdíl oproti ostatním extraligovým týmům, které mají často ve svých řadách výrazné individuality.

Tereza Ferkovičová: Donedávna u nás vždy byli kluci o něco útočnější než děvčata. Od minulé sezony se snažíme o to, aby víc zakončovaly i holky.

Myslíte v letošní sezoně výš než na loňské třetí?

Jiří Podzemský: Myslíme nejvýš. (smích)

Tereza Ferkovičová: Motivaci hrát na špici máme samozřejmě vždy. Vždy chcete být lepší než soupeř. Šance na čelní umístění určitě je. Pokud chcete a nebojíte se soupeře, máte na něj vždy.

 


Komentáře

komentáře Disqus