Představovačka týmů: VKC Kolín

Nejúspěšnější tým české korfbalové historie. To je s devíti tituly kolínský klub. Jenže zlaté časy let devadesátých už jsou dávno pryč a po dvou triumfech z let nedávných dochází ve městě na Labi ke generační obměně zejména v mužské části kádru. I tak však chtějí Kolínští hrát v extralize důstojnou roli a pomýšlejí na vylepšení loňského předposledního místa v tabulce. Na bližší informace jsme se zeptali dlouholeté české reprezentantky a zároveň trenérky Kolína Radky Čermákové.

Co se u kolínských korfbalistů v letní pauze událo?

Nejzásadnější je konec dvou opor a stálic u áčka. Skončili Matěj Kubíček a Tomáš Sládek. Matěj přestal s korfbalem úplně, narodil se mu syn a na sport mu nezbývá už tolik času. Tomáš se asi občas ještě objeví v rezervním týmu.

Máte za opory náhradu?

Do týmu jsme zařadili mladé hráče z dorostu a spolupracujeme s Náchodem. Odtamtud s námi budou hrát mladý Jan Šimek a Gábina a Tereza Hurdálkovi. Jde o juniorské kvalitní reprezentanty. Vždy jsme měli s východočeským celkem dobré vztahy, které pokračují.  

Jak probíhala příprava?

V létě jsme měli úplnou pauzu, chtěli jsme si od korfbalu odpočinout. Trénovat jsme začali od začátku září. Scházíme se dvakrát týdně v pondělí a pátek. Trénujeme společně áčko i béčko, dorostenci letos soutěž nehrají. Budou nastupovat za seniorské týmy.

Na co budete v letošní extralize spoléhat?

Máme silné holky. Vedle juniorských reprezentantek máme v týmu Denisu Čejkovou a Katku Motákovou, které za nároďák také nastupují. I já si své odehraju. Holky máme podle mne jedny z nejlepších v extralize.

Jaké máte letos s pozměněným týmem ambice?

Jsme trochu opatrnější, ale snad to nebude tak špatné. Kluky máme sice mladé, ale hodně talentované. Chce to čas, ale věřím, že postupně jejich výkony porostou. Zatím jsme odehráli jen zápasy v poháru, tam jsme však nebyli kompletní a o naší síle to tak moc nenapovědělo.

Koho považujete za favorita soutěže?

Určitě Brno. Pokud budou pokračovat v nastoleném trendu, tak jim titul někdo jiný sebere jen těžko. Silné asi budou i České Budějovice. Trochu se vzchopily a vrátili se tam nějací hráči.

 

Soupiska týmu pro letošní sezonu: Čejková Denisa (hráčka reprezentace), Čermáková Radka (hráčka reprezentace), Hurdálková Gabča (hráčka reprezentace), Hurdálková Denisa, Kolářová Denisa (hráčka reprezentace), Motáková Anička, Motáková Lucka, Motáková Katka, Paďouková Tereza, Tvrdíková Katka, Hasnédl Marek, Kreiner Jirka, Kubíček Štěpán, Königsmark Karel, Markytán Jirka, Rampír Adam, Schwarz David, Šimek Honza, Tlučhoř Tomáš


Komentáře

komentáře Disqus