Soupeři národního týmu - podruhé Portugalsko

Portugalsko bylo naším posledním soupeřem ve čtvrtfinálové skupině o 9.-12. místo a bude naším soupeřem i v posledním zápase na světovém šampionátu, a to o celkové 9.místo na Mistrovství světa 2015. Pro oba týmy je tento výsledek velkým zklamáním, protože Česká republika se nejhůře na světovém šampionátu na osmém místě v roce 2011 a Portugalsko sice skončilo jednou až na devátém místě, ale bylo to při jejich první účasti na MS v roce 1987. Od té doby již téměř vždy patřili Portugalci mezi užší okruh favoritů na přední umístění.

Můžeme se tedy těšit na další historický, v tomto případě již šestý, souboj s Portugalskem – s žádnou jinou zemí se Česká republika neutkala na MS častěji, z pěti zápasů třikrát vyhrála, ale celkové skóre hovoří ve prospěch soupeřů z Pyrenejského poloostrova v poměru 80:81.

Závěrečný zápas na šampionátu bude i soubojem umístění v tabulce nejlepších střelců turnaje, kde zatím český nejmladší reprezentant Alexander Vyroubal figuruje s 31 koši na skvělém 9.místě, zatímco o dvanáct let starší nejlepší portugalský střelec Miguel Costa je s 29 koši na místě dvanáctém. Mezi ženami je situace opačná, neboť nejlepší střelkyní Portugalska je Isabel Almeida s 16 koši na sedmém místě dámského žebříčku, těsně před Martinou Klackovou, která má na kontě 15 košů.

 


Komentáře

komentáře Disqus