Před posledním duelem obdivovali Češi diamanty

Den bez korfbalu před sobotním závěrečným zápasem utkání s Portugalskem absolvovali čeští reprezentanti na mistrovství světa v Belgii. Ve druhém volném dni opět vyrazili na obchůzku Antverpami. „Ani jsme netrénovali. Nejdřív jsme se šli podívat na ty jejich diamanty a odpoledne jsme už odpočívali,“ popsala Štěpánka Jonáková.

Pro korbalisty by mohl být odpočinkový den radostnější. Jenže na šampionátu se jim příliš nedaří. V klíčovém zápase základní skupiny je poslali Němci do horší poloviny turnaje a ani tam nepodávají zrovna přesvědčivé výkony. Sice porazili vysoko Jihoafrickou republiku, ale padli s Portugalskem a o výhře s Austrálií rozhodli až zlatým gólem. „Nálada není úplně nejlepší. Moc se nám nedaří, ale bojujeme s tím. Co nám také zbývá. Něco na nás v turnaji padlo a nemůžeme se toho zbavit. Přitom se nám příprava vydařila a myslím si, že máme dobře natrénováno,“ kroutila hlavou hráčka extraligového Brna, se kterým v uplynulé sezoně slavila historicky první titul.

I přes neúspěch si svátek korfbalu užívá. „Je to tu perfektní. Samozřejmě každý myslí i na domov, ale moc se mi odsud nechce. S Brnem jsem byla na Europa Cupu i Europa Shieldu a byla jsem i na juniorském světovém šampionátu na Taiwanu. Ale seniorské mistrovství je ještě větší,“ podotkla korfbalistka, která má v týmu také sestru Elišku.

Brněnská hráčka si pochvaluje i celkovou organizaci šampionátu v Belgii. „Bydlíme v pěkném hotelu, kde je čisto. Máme jen snídaně. Ostatní jídla jíme jinde, někdy máme nachystané svačiny, jindy nám třeba zajistí oběd pan hosteska, který má naši výpravu na starosti,“ usmívala se Jonáková.

V sobotu ji i ostatní čeká v Belgii zápasová derniéra. V souboji o konečné deváté místo se čeští reprezentanti utkají s Portugalskem, se kterým ve čtvrtek prohráli o sedm košů. „Rozhodně jdeme do utkání s maximálním úsilím, ostatně jako pokaždé. Není nám jedno, zda skončíme devátí nebo desátí. Pokusíme se soupeři oplatit prohru a s mistrovstvím se rozloučit triumfem,“ vyhlásila korfbalistka.

Komplikaci pro český tým představují zdravotní komplikace nejlepšího střelce Alexandra Vyroubala, kterého zlobí koleno. Není ještě jasné, zda s Portugalskem bude moct zasáhnout do hry. „Záleží i na doktorce Martině, ta se mu o koleno stará. Každopádně by pro nás jeho absence znamenala velké oslabení. Táhne náš tým,“ přemítala Jonáková.

Poslední střetnutí našich startuje v sobotu v osm hodin večer.


Komentáře

komentáře Disqus