Reprezentace U19 navázala v přípravě na Mayor Cup

O víkendu 30.10. - 1.11.2015 se reprezentanti do 19 let sešli na druhém soustředění v Kostelci na Hané, kde pokračovali v přípravách na World Cup 2016. Na soustředění dorazilo 13 dívek a 8 chlapců.

Po příjezdu a ubytování se všichni sešli na večeři, kde byli přivítáni trenérem Konečným a Šnévajsem. Petr Pešák tentokrát chyběl, protože se momentálně nachází na Mistrovství světa v Begii. Hráči si vyslechli časový harmonogram a především cíl celého víkendového soustředění, kterým bylo zlepšení obrané části hry. Pro hráče bylo připraveno několik tréninků a kromě toho také kondiční test a to běh na 12 minut.

Celé soustředění bylo zaměřeno na taktiku korfbalové obrany. Během pátečního večera a sobotního dopoledne, hráči trénovali především předobranu. Pro mnohé nebylo jednuché proměnit představy trenérů ve skutečnost, ale během tréninků se hráči postupně lepšili. Na konci obou tréninků se pak hrálo, kde hlavním cílem bylo zvládnutí požadované hry v obraně.

Po obědě od 14.00 se všichni hráči a trenéři sešli aby sledovali zápas Mistrovství světa seniorské reprezentace s Maďarskem. Poté následoval krátký hodinový trénink, při kterém se hráči rozehřívali na tzv. Cooperův test (12-ti minutový běh). U dívek je požadován  limit 2400m a u chlapců 3000m. Nejprve běžela děvčata, kde většina z nich dosáhla požadovaného limitu 2400m. Naopak limit 3000m u chlapců překonán nebyl. Nejlepší chlapci zaběhli 2950m. Na dalším soustředění se znovu bude prověřovat Cooperův běh, kde všichni hráči budou moci ukázat své zlepšení.

V sobotu večer a na nedělním dopoledním se především hrálo. Trenéři během hry odhalovali hráčům dílčí chyby v obraně a ti se pak snažili rady trenérů přenést do své hry.

Útočné fázi hry se trenéři věnovali jen okrajově, protože ta bude na programu dalšího soustředění, které se bude konat 4. – 6.12. opět v Kostelci na Hané. Na tomto soustředění bude česká juniorka hostit tým Maďarska se kterým sehraje několik přátelských utkání.

Autor: Anežka Mensová, Kutná Hora
Korekce: David Konečný, Tomáš Ziegler


Komentáře

komentáře Disqus