Zázrak nepřišel. Ale líbilo se mi nasazení hráčů, říká po jasné prohře s Nizozemskem český kouč Honzíček

S největším favoritem šampionátu chtěli držet krok co nejdéle, podařilo se jim to jen první čtvrthodinu. „Pak už se projevila větší kvalita a výšková převaha soupeře,“ řekl reprezentační kouč Radek Honzíček po zahajovacím zápase na mistrovství světa v Belgii. Češi v něm podle očekávání nestačili na neomezené vládce z Nizozemska, s nimiž prohráli 16:41.

Úvod střetnutí vyšel českému týmu podle představ. Ve čtrnácté minutě snižovala Radka Čermáková na přijatelných 6-11. „Věděli jsme, do čeho jdeme. Nejdůležitější pro nás bylo, že jsme hráli svoji hru, která byla založená na co nejtěsnější obraně. Dařilo se nám, jenže pak nám Nizozemci odskočili. Nedokázali jsme udržet nastolené tempo a neproměnili jsme i nějaké šance,“ komentoval Honzíček.

Čechy nejvíc potrápil Nick Pikaar, který skóroval jedenáctkrát. Z českého kádru se košově nejvíc dařilo znojemskému rychlíkovi Jiřímu Podzemskému, jenž mířil přesně čtyřikrát.

Český stratég i přes očekávanou vysokou prohru našel ve hře svých svěřenců pozitivní věci. „Těší mě, že si hráči věřili. Bránili na těsno a alespoň na chvíli si ověřili, že se můžou měřit i těmi nejlepšími korfbalisty na světě,“ ocenil Honzíček.

Se stejným nasazením chtějí Češi nastoupit i do sobotního duelu s papírově slabším Maďarskem. „Pokud budeme hrát jako s Nizozemci, mělo by to být dobré. Nesmíme Maďary ale podcenit,“ varoval hlavní kouč.

Oproti zápasu s Nizozemskem by se měla pozměnit i sestava. „V zápase se musí projevit naše kvalita. Tak jako nás přehrávali Nizozemci, chceme my přehrát Maďary. Musíme hrát rychle a soupeř by nás neměl zaskočit,“ doufal Honzíček.

Po duelu s Maďarskem následuje v neděli poslední utkání základní skupiny. Opět v Tielenu naši nastoupí od osmi hodin večer s nebezpečným Německem, které si v sobotu s Maďary poradilo 21:17.

 

Nizozemsko – Česká republika 41:16

Poločas: 20:8. Rozhodčí: Chi Wei Chen, Collin, Faria. Nejlepší střelci: Pikaar 11, Snel, Kunst, Kroonová po 6 – Podzemský 4, Vyroubal 3, Krejčí, Čermáková po 2.

 

-

 


Komentáře

komentáře Disqus