Soupeři národního týmu - Holandsko

Dnes čeká naše reprezentanty v prvním zápase na MS 2015 tradiční soupeř a obháje titulu z roku 2011 - Nizozemsko. S Nizozemskem se totiž náš reprezentační výběr utkal zatím na každém světovém šampionátu a na všech následně mohl říci, že s utkal i s následnými světovými šampióny, protože od roku 1995 nezná Mistrovství světa jiného vítěze než družstvo Nizozemska.

Nejlepší výsledek dokázali naši reprezentanti uhrát na MS 2003 v Nizozemsku, kdy prohráli pouze 12:23   a naopak nejvyšším rozdílem podlehli pozdějším mistrům světa na MS 2011 v Číně 18:38, kdy se historicky nejlepším střeleckým výkonem proti “tulipánům” blýskl Tomáš Sládek, který zaznamenal 6 košů  (v týmu soupeře zaznamenal Andree Kuipers neuvěřitelných 13 košů). Celkové skóre vzájemných střetnutí nevypadá příliš lichotivě – 0 bodů a negativní poměr košů 46:108.

V týmu dnešního soupeře můžeme najít 6 zástupců mistrovského týmu Korfballeague PKC Papendrecht a 6 zástupců poraženého finalisty TOP Sassenheim. Dva zástupce, včetně kapitána týmu Tima Bakkera, “dodal” KZ a po jednom pak ještě LDODK a Fortuna Delft.

 


Komentáře

komentáře Disqus