MS 2015: trocha historie před odjezdem

Česká korfbalová reprezentace se mistrovství světa poprvé zúčastnila v roce 1995, kdy se tento turnaj konal v New Delhi v Indii a čeští reprezentanti pod vedením trenéra Karla Königsmarka vybojovali tehdy sedmé místo. Nejlepším střelcem České reprezentace byl na tomto MS současný hlavní trenér reprezentace Radek Honzíček. Následující MS 1999 se konalo v Austrálii, kam z důvodu neúměrné finanční náročnosti český výběr nakonec necestoval, což bylo pro generaci prvních českých medailistů, kteří získali pro ČR první bronzovou medaili na ME U23 v Belgii, velké zklamání a na první světovou seniorskou medaili si tak musela česká reprezentace čtyři roky počkat.

V roce 2003 se MS konalo, při příležitosti oslav 100 let korfbalu, v Nizozemsku a reprezentace České republiky tam odjížděla s vysokými ambicemi zejména poté, co v roce 2002 na Mistrovství Evropy vybojovala historické stříbrné medaile. Naši reprezentanti měli jedinečnou příležitost nastoupit před vyprodanou desetitisícovou Ahoy arénou v Rotterdamu a získali, pod vedením trenérské dvojice bratří Jana a Karla Königsmarků, bronzové medaile. Doba bronzová pokračovala následně i na dalším MS 2007, které se konalo v Brně a reprezentační výběr pod vedením trenérské dvojice Honzíček – Vaculík, po počátečních problémech vybojoval před zaplněnou halou Vodová opět výborné třetí místo.

Poslední vystoupení českého výběru na MS 2011, které se konalo v Číně, již bylo ve znamení ústupu vybojovaných pozic z předchozích let. Český tým po těsných prohrách vypadl z bojů o medaile a nakonec pod vedením trenérské dvojice Baas – Kracík skončil na osmém místě, a zajistili si tak poslední účastnické místo na nadcházející Světové hry 2013 v kolumbijském Cali.

 

 


Komentáře

komentáře Disqus