Po další přípravě s Polskem vykrystalizovala sestava pro MS

Příprava na mistrovství světa finišuje a s ní i sestava pro šampionát. Po dalších dvou přátelských utkáních s polským národním celkem čeští kouči oznámili konečnou nominaci na vrcholný podnik v Belgii, který startuje už 30. října. Tým opouští dvojice Denisa Čejková a Petr Galíček. „Není to tak, že by v Polsku zklamali. Sestava se tvoří už delší dobu a tihle dva nám nejmíň zapadali do složení proti konkrétním soupeřům na mistrovství světa,“ vysvětlil asistent kouče české reprezentace Ivo Kracík.

Češi po sobotní výhře 33:15 v oficiálním přátelském zápase změřili se stejným soupeřem síly i v neděli. Nejdřív v utkání na 3x20 minut zvítězili 34:11 a poté ve střetnutí na 2x25 minut zdolali Poláky 25:8. „Soupeř není tak silný, ale lepší než hrát jen proti sobě. Nedělali jsme tolik chyb jako v sobotu, proto oba duely hodnotím pozitivně,“ podotkl reprezentační asistent a lodivod Českých Budějovic.

Po sobotě, kdy reprezentace nastoupila ve složení, ve kterém chce konkurovat na mistrovství světa Maďarsku, tentokrát trenéři vyzkoušeli hráče pro klíčový duel skupiny s Německem. „Pojmuli jsme to trochu jinak. Pořád nás trochu zlobí proměňování šancí, ale košů jsme dali poměrně dost,“ popsal Kracík.

Víkendová mise ve Wroclawi splnila všechna očekávání. „Hlavně se nikdo nezranil, to je důležité,“ poznamenal Kracík. „Bydleli jsme ve slušném hostelu v centru města kousek od pěkné univerzitní haly. Vše bylo organizačně dobře zvládnuté,“ pochvaloval si.

Reprezentace se ještě sejde k několika tréninkům v Brně a Chotovinách, poté už odcestuje do Belgie.

 

Česká republika – Polsko 34:11 a 25:8

Finální nominace: Jakub Bláha, Jiří Podzemský, Vlastimil Krejčí, Petr Malačka, Petr Pešák, Alexandr Vyroubal, Ivan Žák, Klára Zábojová, Eliška Jonáková, Štěpánka Jonáková, Martina Klacková, Radka Čermáková, Petra Škrobová, Tereza Ferkovičová 

Náhradníci: Denisa Čejková, Petr Galíček, Patrik Nguen a Monika Mostbeková

 

 


Komentáře

komentáře Disqus