Úvodní zápasy mladších žáků v Kutné Hoře

Své první zápasy sezóny v lize mladších žáků přijely do Kutné Hory odehrát týmy Náchoda a Prostějova. Vzhledem k odchodům některých hráčů do vyšších kategorií je těžké určovat favority, a tak jsme se měli na co těšit.


Kutná Hora, SK AFK Respo U13 - Prostějov, SK RG U13 14:1 (4:1)

Výsledky loňské sezóny, kdy Moravané tuto kategorii ovládli, favorizovaly právě Prostějov. Jejich sestava však byla velmi poznamenána odchodem hráčů, naopak Středočeši nastoupili takřka v nezměněné sestavě z loňské sezóny.
Po krátkém oťukávání šli dvěma povedenými donáškami do vedení domácí, kteří přidali další dva koše střelami z krátké a střední vzdálenosti a to ještě neproměnili penaltu. Na to reagoval trenér Prostějova oddechovým časem, po kterém prostějovští zabrali a vstřelili pěkný koš z krátké vzdálenosti po souhře celé čtyřky.
Po poločasové přestávce vlétli domácí na hřiště jako uragán a pěti koši v rozmezí čtyř minut utkání rozhodli. Pak došlo k několika střídáním a Kutná Hora postupně zatěžovala konto svého soupeře až na konečný výsledek.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U13 - SK Plhov Náchod U13 12:2 (7:1)

Ani ve druhém utkání nebyli podle výsledků loňské sezóny domácí favority, ovšem jde o stejný případ jako v předchozím zápase. Náchodský tým složený z více než poloviny z minižáků bojoval sice statečně, ale na zkušenější domácí to nestačilo. V osmé minutě byl stav 6:0, když domácí skórovali ze všech herních situací. V předposlední minutě prvního poločasu se Východočechům podařila pěkná akce zakončená povedenou donáškou.
Začátek druhého poločasu vypadal zajímavě, nejdříve se domácí prosadili donáškou, minutu nato však Náchod odpověděl povedenou akcí zakončenou střelou z blízka. Pak už se prosazovali pouze domácí a dokráčeli ke své druhé výhře.

 

SK Plhov Náchod U13 - Prostějov, SK RG U13 4:5 (3:1)

Poslední soutěžní utkání slibovalo vyrovnaný souboj a to se také potvrdilo. K vidění byl zajímavý souboj dvou rozdílných poločasů. Do vedení šli během dvou minut náchodští střelami z delších vzdáleností a svého soupeře nadále přehrávali. Byli to však Moravané, kteří dokázali vstřelit koš ze střední vzdálenosti. Poslední slovo prvního poločasu však měli Východočeši ze střední vzdálenosti.
Druhý poločas začal povedenou donáškou Náchoda. Prostějov však ani za nepříznivého stavu 4:1 nesložil zbraně, i když v této kategorii se často jedná o rozhodující náskok. Výsledkem zlepšené hry byla penalta, kterou však Prostějov neproměnil. Napravil to však z následné akce po střele ze střední vzdálenosti. Po změně zón došlo na další penaltu ve prospěch Prostějova, tentokrát byl exekutor úspěšný a povedenou pasáž Prostějova zakončila úspěšná střela z blízka, která znamenala vyrovnání. Už se zdálo, že se soupeři rozejdou s celkem zaslouženou remízou, v poslední minutě však padl ještě jeden koš po krásné střele z dálky, který rozhodl o tom, že všechny body poputují do Prostějova.

Hrací den zakončilo přátelské utkání mezi Náchodem a Prostějovem, kde si s chutí zahrály všechny děti a tak výsledek nebyl důležitý.

První kolo se střelecky vydařilo Kutné Hoře, která dohromady vstřelila 26 košů. Zaskvěl se rychlonohý Jakub Šťastný, který zatížil konto soupeřů celkem jedenácti koši a dostal se tak do čela tabulky střelců. Z děvčat je nejlepší Tereza Němcová z Kutné Hory, která dokázala vstřelit 6 košů.

Další kolo se bude konat 24.10. ve Znojmě, kde kromě domácích budou hrát týmy Brna NL, Kutné Hory a Prostějova.


Komentáře

komentáře Disqus