Reprezentace v přípravě vítězí

V sobotu se v Kostelci na Hané k českému reprezentačnímu výběru připojili i Angličané. Po ranním odděleném tréninku a obědě se obě družstva chytala na první měření sil během víkendu.

Česká republika – Anglie 27:25 (13:15)
Na utkání dorazila početná skupina fanoušků zejména z Brna a blízkého Prostějova. Český tým vstoupil do zápasu správně motivovaný a koncentrovaný  a ujal se vedení 4:0 a poté 6:1.   Poté se chytli i hosté začali skóre dorovnávat. Oba týmy se snažily o podobný herní styl, který byl založený na vytváření střeleckých příležitostí blízko u koše a velký tlak na v obraně na hráče s míčem. Tempo zápasu bylo velmi rychlé a nebyla nouze ani o osobní souboje. V úspěšnosti střelby ani jeden tým nevynikal nad druhým a tak se Češi s Anglií přetahovali o jednobodové, maximálně dvoubodové vedení. Těsně před koncem prvního poločasu vedení držel český výběr, ale Angličané třemi rychlými koši během dvou minut strhli poločasové vedení na svou stranu.
Ze začátku druhého poločasu sice Anglie svůj náskok ještě zvýšila, ale český tým několika povedenými útoky skóre rychle srovnal. Češi už poté Angličany do vedení nepustili. Zlepšená obrana a větší úspěšnost v zakončení   znamenala vedení českého výběru  25:19. Anglie dokázala již pouze kontrovat na konečných 27:25.

Střelci: Krejčí 7, Klacková 5, Bláha 4, Vyroubal 3, Čermáková 3, Jonáková E. 3, Pozdemský 1, Malačka 1,

Česká republika – Anglie 26:16 (7:7, 14:11)
Druhý zápas dne se již nesl v nižším, ale stále dostatečně soutěžním tempu. Hraný netypicky na 3 x 20 minut hrubého času dával trenérům dostatek času na taktizování a změny sestav. Herní plán obou týmu zůstával stejný jako v předchozím utkání, ale lepší týmový výkon nakonec předvedl český tým. Zatímco v první „třetině“ zůstával stav vyrovnaný, ve druhé a třetí „třetině“  získávali Češi navrch v jednotlivých herních činnostech. Výrazně méně útoků bez střely měli na svém kontě domácí a postupně si vytvářeli i výraznější rozdíl ve skóre. Poslední  třetina skončila 12:5 a zpečetila tak přesvědčivou výhru českého celku.

Střelci: Klacková 4, Krejčí 4, Pešák 4, Malačka 4, Bláha 3, Jonáková E. 2, Žák 2, Ferkovičová 1, Mostbeková 1, Galíček 1


Komentáře

komentáře Disqus