Ukázka na ZŠ Sirotkova a školení učitelů na ZŠ Pastviny

Ve středu a ve čtvrtek probíhala ukázka na Základní škole na Sirotkově ulici v Brně, kde prozatím s korfbalem neměli téměř žádné zkušenosti. V průběhu 13 vyučovacích hodin si korfbal vyzkoušeli žáci od prvního až po osmý ročník. Korfbalem byli nadšeni obzvlášť žáci nižších ročníků z prvního stupně. Vedení školy je také nakloněno korfbalovým aktivitám, a proto se rozhodlo pro zapůjčení korfbalového vybavení a zapojí se do meziškolní soutěže v Brně. Taktéž souhlasilo se založením korfbalového kroužku, který každou středu povedou trenéři z KK Brno a bude určen pro děti i z jiných škol městské části Žabovřesky.

Fotky z korfbalových ukázek

Ve čtvrtek odpoledne se pak konalo krátké zaškolení učitelů na Základní škole Pastviny v Brně-Komíně, kde již korfbalový kroužek fungoval v posledních 2 letech. Tělocvikáři z této školy projevili zájem o využití korfbalu v hodinách tělesné výchovy, a proto jedna z nich, paní Doleželová, zorganizovala krátký 2-hodinový kurz. Ten vedl člen Trénersko-metodické komise ČKS Jakub Máša. Učitelé si kromě menší teoretické přípravy vyzkoušeli korfbal i na vlastní kůži. Kurzu se zúčastnil také tělocvikář ze ZŠ Náměstí Míru v Brně, kde o korfbal projevili eminentní zájem a ukázka korfbalu je naplánovaná na 12. a 13. října.
ZŠ Pastviny se taktéž zapojí do školní soutěže v Brně a zároveň zde bude pokračovat i korfbalový kroužek. Pod vedením bývalého extraligového hráče Vladimíra "Vaška" Ježka se budou děti učit korfbalu každý pátek.

Fotky ze školení učitelů


Komentáře

komentáře Disqus