Mayor Cup opět ovládli Češi, obsadili první dvě příčky

Mayor Cup pohledem trenéra znojemského celku Aladára Danča

Ve dne ch 5. 6. 9. 2015 se znojemští Modří sloni účastnili mezinárodního turnaje MAYOR CUP v Prievidzi. Korfbalisté ze Znojma tento turnaj vyhráli v předešlých dvou ročnících a všichni byli zvědaví, zda své prvenství obhájí jako jediný klub v historii tohoto turnaje. V letošním roce byla na turnaji rekordní účast. Zúčastnili se reprezentace Polska, reprezentace Polska U 19, reprezentace České republiky U19 A i B, reprezentace Maďarska U19, maďarské kluby MAFC, SZAC Black, KÉKV, polský klub MEGA Wroclaw,  české kluby TJ Znojmo Modří Sloni YMCA, KK Brno a slovenské kluby Nitra a Prievidza. 

První den se hrálo na čtyři základní skupiny, v nichž se rozhodovalo o nasazení do bojú o umístění v neděli:

Konečné pořadí v jednotlivých skupinách:

Skupina A: 1. Polsko, 2. Prievidza, 3. ČR 19 B, 4. MAFC

Skupina B: 1. Brno, 2. SZAC Black, 3. Nitra, 4. Maďarsko U 19

Skupina C: 1. Znojmo, 2. Kélvölgy, 3. Polsko U 19

Skupina D: 1. SZAC Blue, 2. ČR U 19 A, 3. Mega Wroclaw.

Do semifinálových bojů postoupila první čtyři družstava ze skupin. V prvním semifinále přehrálo Brno jasně polský výběr 19:8, znojemské utkání proti SZAC Blue bylo naopak velmi napínavé. Modří sloni sice celé utkání vedli, ale ve druhém poločase se jim přestalo dařit střelecky a neproměňovali ani vyložené šance. Patří k nim i neproměněná penalta. Sice se hráči dokázali lépe uvolnit a najít si dobrou pozici pro střelu než v prvním poločase, ale toto nedokázali využít a úspěšně zakončit. Za celý druhý poločas dokázali skórovat pouze třikrát. Nemohli se prosadit jak z blízka, tak i ze vzdálenější pozice. Skvělou obranou ale dokázali skóre udržet a v tomto napínavém utkání zvítězit. Pak už je čekalo jen finále proti Brnu. 

Toto utkání začali znojemští velmi nešťastně. Předvedli pár rozpačitých útoků, po kterých prohrávali 4 : 0. Poté se hráči chytli, ale již uvedený náskok soupeře nedokázali snížit. Celkově bylo utkání velmi vyrovnané. Na obou stranách byly vidět nádherné korfbalové akce. Ze zlaté medaile se po vítězství 15 : 12 radovali hráči KK Brno a znojemským Modrým slonům zůstala stříbrná příčka.   

Za TJ Znojmo MS YMCA hráli:

Kapitán. Jiří Podzemský, Tereza Ferkovičová, Ivan Žák, Monika Mostbeková,  Patrik Nguyen, Klára Zábojová,  Drahomír Kovalovský, Hana Simonidesová, Petr Kovalovský, Gabriela Filipovszká, Tomáš Veselý a Michaela Nováková.

Trenéři : Jiří Podzemský a Mgr. Aladár Dančo

Přehled utkání o umístění:

O 13. místo Polsko U19 - Maďarsko U19 8:9

O 11. místo Nitra  -ČR U19 B 6:8

O 9. místo MAFC  -Mega Wroclav 1:4

O 7. místo Prievidza - Kélvögy 12:10

O 5. místo SZAC Black - ČR U19 A 15:8

O 3. místo Polsko - SZAC Blue 12:13

Finále: Brno - Znojmo 15:12


Komentáře

komentáře Disqus