Korfbalový seminář pro učitele tělesné výchovy

V pátek 19. června se na ZŠ Bohumínská v městském obvodu Slezská Ostrava uskutečnil plánovaný korfbalový seminář pro učitele tělesné výchovy, který vedl reprezentační trenér Ivo Kracík. Ivo Kracík má za sebou bohatou hráčskou kariéru, kdy dokázal získat několik medailí z Mistrovství Evropy, Mistrovství světa i Světových her (mezi nejcennější úspěchy patří jistě stříbro z Mistrovství Evropy 2002 ze španělské Terassy či bronzová medaile ze Světových her 2005 z německého Duisburgu) a následně se věnuje trenérské práci na klubové i reprezentační úrovni a za poslední dvě sezóny (2013/14 a 2014/15) právem získal ocenění Nejlepší trenér, kdy zvítězil v hlasování odborníků i korfbalové veřejnosti.

Semináře pro učitele se nakonec zúčastnilo 12 pedagogů, kteří si mohli poslechnout připravenou přednášku zaměřenou na historii korfbalu, základní charakteristiky sportu i dopad na mezilidské vztahy, vývoj hry a postupné změny pravidel, shlédnout několik videomateriálů a následně si vyzkoušet své korfbalové dovednosti, vymyslet a realizovat vlastní korfbalová cvičení v praxi.

Certifikát pro školitele korfbalu si tak odnesli Kamila Prívarová, Alexandra Uherková, Renáta Pánková, Markéta Hlinková, Jakub Staniek, Petra Ryšková, Pavla Farníková, Eva Absolínová, Petra Šostoková, Radovan Řehulka, Kateřina Knápková a Markéta Jurštáková.


Komentáře

komentáře Disqus