Seminář rozhodčích 2015

Vážení korfbaloví rozhodčí, zájemci o licenci rozhodčího a zástupci korfbalových klubů,

velmi rád bych Vás všechny vyzval a pozval k účasti na semináři rozhodčích, který se uskuteční v rámci Českého poháru žáků, který se koná 5.-7.6.2015 v Náchodě.

Seminář je určen především pro nové zájemce o funkci rozhodčího a rozhodčí třídy C a D (méně zkušené rozhodčí), ale velmi vítáni jsou i zkušenější rozhodčí, kteří mají zájem jednak pomoci na turnaji s pískáním i vzděláváním nových rozhodčích. Navíc v rámci večerního programu proběhne diskuze o dalším rozvoji a vzdělávání rozhodcovské základy, změnách pravidel aj.

Podrobnější informace a program -pdf

Na kurz se můžete přihlásit snadno pomoci tohoto formuláře.  (přímý odkaz: http://goo.gl/forms/okfHFNxvaG)

Přihlášky na seminář prosím posílejte nejpozději do 23.5.2015. Všem přihlášeným budou následně zaslány podrobnější instrukce k organizaci akce.

Seminář bude rozdělen na teoretickou část a následně praktickou, kdy si všichni rozhodčí vyzkoušejí rozhodování utkání žáků na souběžném turnaji. Rozhodčí budou po dobu turnaje pod dozorem zkušenějších rozhodčích a budou mít možnost konzultovat své výkony. Zajímavé situace ze hry budou následně řešeny na večerním workshopu.

Závěrem si dovoluji opravdu apelovat na zástupce klubů, aby hledali ve svých řadách aktivně nové zájemce o rozhodčí. Již v minulé sezóně bylo hned několik klubů, které neměly ani jednoho nebo jen jediného rozhodčího. Základní vzdělání v pravidlech by měl mít každý trenér a většina starších hráčů. Bohužel praxe z posledních sezón ukazuje, jak velké mají často hráči i trenéři mezery v znalostech pravidel a řádů. A není lepší cesty než se je naučit na seminářích rozhodčích.

Těším se na setkání.

S pozdravem

           Ondřej Fridrich

           předseda Komise rozhodčích ČKS

           tel: +420 603 702 246

           e-mail: [email protected]


Komentáře

komentáře Disqus