Okénko do Korfballeague – 2.semifinálové zápasy

Druhé semifinálové duely přinesly opět vyrovnané souboje, při nichž byl k vidění špičkový korfbal a známe prvního finalistu, kterým je vítěz základní části PKC Papendrecht, který postoupil do finále popáté v řadě.

PKC - KZ    27:24 (na zápasy 2:0)
Domácí tým potvrdil roli favorita a postoupil opět do finále Korfballeague, které se bude konat příští víkend ve vyprodané rotterdamské hale Ahoy. Zápas dvou velkoklubů byl však velmi vyrovnaný. V poločase svítilo na multifunkčních obřích obrazovkách v papendrechtské hale skóre 15:15 a soupeři se střídaly ve vedení až do stavu 20:20. Poté se domácím podařilo odskočit na 23:20 a hostující KZ již nedokázal najít dostatek sil k obratu a vyprodaná hala tak mohla začít slavit postup do velkého finále.

Záznam utkání:

Blauw Wit - TOP 30:27 (na zápasy 1:1)
Tým Blauw Wit dokázal porazit obhájce titulu TOP potřetí ve čtvrtém letošním utkání a vynutil si tak rozhodující třetí zápas v této semifinálové sérii. Hostujícímu týmu TOP ze Sassenheimu výrazně chyběla vykartovaná Celeste Split, která v minulém zápase dostala červenou kartu. Domácí tým si dokázal v prvním poločase vytvořit až šestikošový náskok, když tři minuty před přestávkou vedl již 16:10. TOP dokázal do poločasu snížit a do šaten se odcházelo za stavu 17:13 ve prospěch domácích. I ve druhé půli si domácí neustále udržovali mírný náskok, přibylo tvrdých osobních soubojů, ale hosté již skóre vyrovnat nedokázali a radost domácích tak propukla již 67 vteřin před koncem zápasu, kdy zvýšili na 30:26 a bylo jasné, že vítězství zůstane doma.  Rozhodující třetí zápas je tak na programu v úterý 7. dubna, a to opět v Amsterdamu na palubovce Blauw Wit.

Záznam utkání:


Komentáře

komentáře Disqus