Reprezentace U19 před světovým pohárem v Leeuwardenu

V posledním březnovém víkendu proběhlo závěrečné soustředění reprezentantů kategorie U19 před nadcházejícím světovým pohárem v nizozemském Leeuwardenu. Opět se tým sešel v Kostelci na Hané, a to v počtu 8 dívek a 8 chlapců. Soustředění bylo zaměřené na korfbalové dovednosti a souhru týmu v obraně a útoku. Trénovalo se v sobotu dopoledne a odpoledne, v neděli dopoledne si potom hráči vše vyzkoušeli v přípravném zápase. Podstatná část soustředění byla zaměření ovšem i na týmové sladění hráčů a vytvoření pevného a soudržného kolektivu. Po pátečním příjezdu si hráči oblečení do společenských šatů zahráli v „kasínu“ ne o peníze, ale o různé úkoly, které si vzájemně plnili buďto přímo na soustředění a nebo na jejich plnění přijde řada až v Leeuwardenu. Poté hráči během soboty mezi tréninky plnili zadání na téma „natoč pozvánku na turnaj v Leeuwardenu“ a také se musel každý hráč individuálně představit na videu a podělit se o své korfbalové cíle nejen v Leeuwardenu. V sobotu večer se celý tým vypravil na společnou večeři do nedalekého Prostějova, během které byla všechna videa promítnuta a nejlepší protagonisté byli odměněni filmovými „Oskary“.

Všechny tyto tréninky a kroky nakonec přivedly realizační tým (David Konečný, Martin Šnévajs a Petr Pešák) k této čtrnáctičlenné nominaci: Drábková Dominika (Nový Lískovec – Brno), Havlová Renata (Prostějov), Hurdálková Gabriela (Náchod), Křížková Pavla (Prostějov), Motáková Anna (Kolín), Gabriela Filipovszká (Znojmo), Jemelíková Vendula (Brno), Dvořák Filip (Kolín), Galíček Petr (Prostějov), Marek Michal (Prostějov), Šnajdr Petr (Prostějov), Štefák Daniel (Prostějov), Veselý Tomáš (Znojmo), Vyroubal Alexandr (Prostějov).

Turnaj v Leeuwardenu startuje 3.4. v pátek a končí 5.4. v neděli. Náš tým odjíždí již ve středu 1.4.2015 v 10:00 z Prahy. Cílem prvního dne bude holandské Enschede, kde přespíme do druhého dne. Ve čtvrtek nás čeká přesun a ubytování v Leeuwardenu u místních rodin. Večer v 19:00 se zúčastníme otevíracího ceremoniálu a v pátek začínáme v 11:00 s Portugalskem. O průběhu zápasů a o turnaji vás budeme průběžně informovat. Držte nám palce.
 


Komentáře

komentáře Disqus