Okénko do Korfballeague – 1.semifinálové zápasy

V prvním semifinálových kláních a sebe narazily nejlepší týmy letošní Korfballeague a bylo se vskutku na co dívat. Posuďte sami – 115 košů ve dvou zápasech mluví za vše.

KZ - PKC  31:32
V souboji několikanásobných vítězů Korfballeague z let nedávno minulých byl k vidění nádherný útočný korfbal s největšími hvězdami současného korfbalu na palubovce, kdy na hřišti bylo osm mistrů světa. Domácí vstoupili do zápasu výrazně lépe a za necelých deset minut vedli 9:3 a donutili hostující trenéry k rychlému výběru oddechového času. Tento tah se vyplatil a hosté dokázali rychle snížit a ještě během prvního poločasu se vrátit do hry. V úchvatném souboji až do posledních vteřin dominovaly útoky a domácím, ke smutku vyprodané haly, nestačilo na vítězství ani 31 košů (v letošní sezóně dokázali nastřílet více košů jen dvakrát -  obou zápasech proti nováčkovi KVS). To si odváží PKC Papendrecht, který bude usilovat příští víkend o postup do finále, kde loni prohrál proti TOP.

TOP – Blauw Wit 30:22
Domácí TOP, ač jako obhájce titulu postoupil do play-off až ze třetího místa, dokázal tentokrát výrazně přestřílet modrobílé z Amsterodamu, i když letošní oba zápasy v základní části vyhrál tým Blauw Wit. Hosté z Amsterodamu vedli však pouze do 10.minuty a v poločase již domácí měli náskok pěti košů, když vedli 17:12. Ani ve druhé půli se hostům nepodařilo stáhnout náskok TOP a ti si tak připsali první vítězství.  Nejlepším střelcem zápasu byl Gerald van Dijk z týmu Blauw Wit, který zaznamenal úctyhodných 11 košů.
 


Komentáře

komentáře Disqus