První semifinálová utkání České korfbalové extraligy

První semifinálové zápasy se odehrály na jihu Moravy, kde znojemští Modří sloni hostili obhájce titulu z Českých Budějovic a na palubovce KK Brno se představil úřadující vicemistr z Kolína.

TJ MS YMCA Znojmo – KCC Sokol České Budějovice 20:23 (10:13)

Domácí tým nedokázal hned od začátku zápasu zachytit nástup českobudějovických, kteří si v polovině první půle vypracovali slibný náskok 3:9 a působili jistým dojmem. Domácí trenér si vybral oddechový čas, aby se pokusil zvrátit nepříznivý stav, což se povedlo pouze částečně a do šaten odcházeli spokojenější hosté za stavu 10:13. Ani ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil a hosté si výborně organizovanou hrou stále dokázali vytvářet dobré střelecké šance, které i úspěšně zakončovali a udržovali si neustále náskok 3-4 košů, zejména díky skvostné střelecké formě Vlastimila Krejčího, které zaznamenal deset košů. V závěru zápasu dokázali domácí snížit na rozdíl dvou košů, ale do konce utkání již zbývala necelá minuta a půl a po ukvapeném zakončení již nebyl na další snížení čas a hosté si tak odváží na jih Čech cennou výhru. 

  

KK Brno – VKC Kolín  29:19 (17:8)

Domácí tým, po suverénním vítězství v základní části, vykročil i v prvním semifinálovém duelu jistě za vysněným titulem, který v dlouhé historii brněnského klubu stále chybí. Kolínští Vembloudi sice vedli 0:1, ale bylo to jejich jediné vedení v zápase. Domácí dokázali dlouhými útoky ničit kolínskou obranu a rychle si vypracovali větší náskok a v poločase byl stav 17:8 a o jejich vítězství již pochyboval málokdo, včetně reprezentačního trenéra Radka Honzíčka, který zápas sledoval společně se slušně zaplněnou halou v Bohunicích, kde se bude konat i finále letošního ročníku České korfbalové extraligy, a to již za 42 dní.  Ve druhém poločase domácí tým, pod vedením trenéra Jakuba Máši, bez větších problémů zápas kontroloval a po Velikonocích pojede k odvetnému semifinále s jedním vítězstvím na svém kontě a v roli velkého favorita, neboť kolínské dokázal porazit této sezóně již popáté v řadě.


Komentáře

komentáře Disqus