V první lize již zbývá vyřešit poslední otazník do play-off

Před dohrávkou posledního dvojzápasu 1.ČKL Tábor – ČB vypadá blížící se play-off soutěže na ryze českou a moravskou skupinu – pokud České Budějovice dokážou v dohrávce porazit Tábor, čemuž by i odpovídalo umístění týmů v tabulce, bude jedna (česká) play-off skupina ve složení České Budějovice, Kolín a Tábor. Druhá skupina by pak byla čistě moravská, ve složení Brno, Znojmo a Šenov. Jistotou zatím je, že pořadateli semifinále budou Brno a České Budějovice.

TJ MS YMCA Znojmo „B“ – KK Brno „B“           15:30 (6:16)

Brněnské béčko potvrdilo svou dominanci v celé soutěži a základní částí první ligy prošlo bez zaváhání a bez ztráty jediného bodu a i do play-off půjde tak v roli favorita a bude se snažit obhájit loňské prvenství.

Koše Znojma: Nguyen 4, Hon 3, Ferkovičová 3, Dančo 2, Mostbeková 2, Nováková 1

Koše Brna: Bušíková 5, Kysel 5, Skála 4, Ziegler 4, Hejčová 3, Jonáková E. 3, Weissová 3, Dvořáková 1, Majorský 1, Šedý 1

 

KK Brno „B“ - TJ MS YMCA Znojmo „B“            27:12 (13:9)

Ani ve druhém zápase nedokázali znojemští (hrající pouze v sedmi hráčích) najít recept na favority z Brna. Týmový výkon brněnského týmu podtrhuje i listina střelců, kdy muži zaznamenali 14 košů a ženy 13 košů a výrazně tak předčily své znojemské soupeřky (13:4).

Koše Brna: Ziegler 5, Bušíková 4, Kysel 3, Skála 3, Jonáková Š. 3, Weissová 3, Šedý 3, Dvořáková 2, Hejčová 1

Koše Znojma: Nguyen 5, Hon 3, Ferkovičová 2, Fialová 1, Nováková 1

 

 

VKC Kolín „B“ – KC SPSŠ Tábor                          19:16 (13:6)

VKC Kolín ovládal bez potíží průběh utkání, v poločase vedl výrazným rozdílem 7 košů, a to i proto, že táborští nedokázali v první půli celých 10 minut skórovat. Ve druhé půli se obraz hry i skóre začalo srovnávat, Tábor však pod vedením svého historicky nejlepšího střelce Daniela Valeše, který ve své kariéře dokázal několikrát ovládnout celkové střelecké statistiky této soutěže, náskok středočechů stáhnout nedokázal.

Koše VKC: Milichovský 6, Hasnedl 6, Čermáková 3, Paďouková 2, Kozák 1, Tvrdíková 1

Koše Tábora: Valeš 4, Ambrož 4, Kášková 3, Horáková 3, Lhotáková 1, Ziegler 1

 

KC SPSŠ Tábor  - VKC Kolín „B“                          13:26 (6:12)

Kolínští Vembloudi si udržovali po celou dobu zápasu bezpečný náskok, který na konec narostl až na rozdíl 13 košů.  Žalostnou koncovku domácího celku zastínili naopak až neuvěřitelně přesní excelentní střelci Milichovský a Paďouková, kteří dali po šesti koších. Bývalý reprezentační střelec Zdeněk Milichovský se stal se 12 koši i nejlepším střelcem tohoto kola 1.ČKL.

Koše Tábora: Valeš 4, Ambrož 3, Ziegler 3, Horáková 2, Fůrová 1

Koše VKC: Milichovský 6, Paďouková 6, Hasnedl 5, Čermáková 4, Marková 2, Tvrdíková 2, Martínek 1

 

 

KCC Sokol České Budějovice „B“ – KS ZŠ Šenov        22:13 (12:6)

Domácí tým, posílený o hráče extraligového obhájce titulu, nedal hostům šanci pomýšlet na úspěch a přesvědčivě zvítězil, když do listiny střelců se dokázalo zapsat dokonce devět hráčů jihočeského týmu.

Koše ČB: Pavlicová 4, Bláha 3, Čierný 3, Pavlica 3, Vaškovský 2, Bínová 2, Krejčí 2, Housková 2, Nejedlá 1

Koše Šenova: Sládek 6, Trefná 4, Slíva 1, Voštová 1, Měsícová 1

 

KS ZŠ Šenov - KCC Sokol České Budějovice „B“         14:5 (7:3)

Ve druhém utkání opět zvítězili Jihočeši a opět devítikošovým rozdílem. Jen druhé utkání bylo výrazně chudší na koše a pouhých pět košů Šenova v tomto zápase nemělo velkou naději na bodový zisk a Šenov tak zůstává předposlední v tabulce 1.ČKL.

Koše Šenova: Slíva 2, Sládek 2, Trefná 1

Koše ČB: Vaškovský 3, Bínová 2, Krejčí 2, Bláha 2, Čierný 2, Pavlica 2, Pavlicová 1

 


Komentáře

komentáře Disqus