Vyvrcholení soutěží

Česká korfbalová extraliga

Jasně vedoucí Brno, které prohrálo pouze dva zápasy a to hned v prvním kole s Prostějovem a ve čtvrtém v Budějovicích, čeká na svého semifinálového soupeře a je tedy jasné, že první semifinálový zápas a případně třetí odehraje 21.3. resp. 18.4. doma. Soupeřem jim bude buď zlepšující se Kolín, nebo omlazený Prostějov, kteří si o postup zahrají ve vzájemném dvojzápase 8.3. v Kolíně. Lépe je na tom Kolín, který má jednak dva body náskoku a hovoří pro něj i vzájemné zápasy, ze kterých Kolín získal 3 body a Prostějov jeden. Prostějov tedy musí jeden zápas vyhrát o dva a více košů, ve druhém by mu pak stačila remíza.

O druhém a třetí týmu už je rozhodnuto, druhé skončí Znojmo, které si tuto pozici vybojovalo po těsných výhrách v posledním kole. První semifinále se tedy bude hrát 21.3. ve Znojmě, druhé 11.4. v Českých Budějovicích a případné třetí semifinále 18.4. opět ve Znojmě.

1. česká korfbalová liga

Tabulka druhé nejvyšší soutěže nám prozrazuje pouze to, že první skončí tým Brna, další místa jsou ještě nejasná a boje o konečné pozice jsou zcela otevřené. Je tedy zřejmé pouze to, že první zápasy nadstavby se budou hrát 4.4. v Brně.

Česká dorostenecká korfbalová extraliga

Tato soutěž má před sebou nejvíce zápasů, ale už teď se podle dosavadních výsledků i předváděné hry dá usuzovat, že o titul si to s největší pravděpodobností rozdají týmy Znojma a Prostějova. Další pozice jsou zcela otevřené.

Korfbalová liga starších žáků

Tato soutěž má odehranou většinu zápasů.

Skupinu A ovládne Náchod, který se ve čtvrtfinále utká s Kolínem, druhé skončí České Budějovice, které o postup do semifinále vyzvou Kutnou Horu.

Ve skupině B je jasným vítězem Brno-Nový Lískovec, na jméno svého soupeře do čtvrtfinálového duelu si bude ještě muset počkat. Druhý skončí Šenov a nic na tom nezmění ani případná porážka se Znojmem v posledním kole. Znojmu na druhé místo nepomohou ani vítězství ve všech zbývajících utkáních, protože má s Šenovem pasivní bilanci dvou proher. Prostějov ještě může zabojovat, a pokud Znojmo prohraje všechna zbývající utkání, vyhnou se prostějovští ve čtvrtfinále silnému Novému Lískovci.

Korfbalová liga mladších žáků

Ve skupině A je situace velmi vyrovnaná a na první místo si mohou brousit zuby hned tři týmy: Znojmo, České Budějovice i Nový Lískovec. Nejlépe je na tom zatím s 21-ti body Znojmo, které se utká s Kutnou Horou, Budějovicemi a Novým Lískovcem. Budějovice jsou o dva body zpět a rozdají si to se silným Prostějovem, se Znojmem a s Brnem KK-A. Nový Lískovec vyzve obě Brna KK a na závěr Znojmo a i když má z této trojice nejméně bodů (18), má papírově nejlehčí los. Čtvrté skončí ve skupině A Brno KK-A a bude se zájmem sledovat boje o první příčku, které jim přisoudí soupeře do čtvrtfinále.

Skupina B má již jistého vítěze, kterým je Prostějov. Druhá skončí velmi pravděpodobně Kutná Hora, kterou může o toto umístění připravit pouze neuvěřitelné vzepětí týmu Brno KK-B a naopak její naprostý kolaps ve zbývajících šesti zápasech. O třetí a čtvrté místo si to tedy zřejmě rozdají Náchod a Brno KK-B. Výsledek je těžké předjímat, protože Náchod má sice náskok dva body, ale Brno KK-B má 3 zápasy k dobru.

Korfbalová liga minižáků

Minižáci již znají rozlosování čtvrtfinálových kol, kam si do tabulky přinášejí dva body vítězové jednotlivých skupin, tedy Náchod, Prostějov a Znojmo-A, naopak týmy Kutné Hory, Brna KK a Znojma-B začínají bez bodu.

 

NADSTAVBY-TERMÍNY

ČKE

SEMIFINÁLE – 21.3., 11.4., 18.4                 FINÁLE – 2.5. - Brno

1.ČKL

SEMIFINÁLE – 4.4.                                    FINÁLE – 25.4.

ČDKE

                 FINÁLE – 9.5. (společně s MLŽ) - Prostějov

STŽ

ČTVRTFINÁLE – 12.4.                                FINÁLE – 3.5. - Nový Lískovec

MLŽ

ČTVRTFINÁLE – 18.4.                                FINÁLE - 9.5. (společně s ČDKE) - Prostějov

MINI

ČTVRTFINÁLE – 21.3., 11.4.                       FINÁLE 26.4. - Prostějov


Komentáře

komentáře Disqus