VKC Kolín – druhý den na Europa Shield 2015

VKC Kolín – SZAC 1908 KSE          14:13 (8:6)

Kolínští korfbalisté se rychle dostali do vedení a za šest minut byl stav 5:1 a maďarští soupeři si byli nuceni vybrat oddechový čas, což se ukázalo jako velmi povedené, neboť výsledkem bylo vyrovnaní stavu na 5:5. Ještě do konce poločasu si ale VKC Kolín opět vypracoval vedení, když dvěma koši v řadě se o to zasloužil Štěpán Kubíček, na 7:6 a 8:6, což byl poločasový výsledek.

Hned na začátku poločasu druhého neproměnili Maďaři penaltu, ale i tak se jim povedlo vyrovnat na 8:8 a dokonce se na jediný moment v utkání dokázali ujmout vedení 8:9. Kolínští díky Denise Čejkové a Tomáši Sládkovi opět odskočili na 11:9, na což ještě soupeř dokázal zareagovat a dvěma úspěšnými střelami dívek vyrovnal na 11:11. Poté přišel rozhodující okamžik zápasu, neboť kolínští přidali tři koše a odskočili na 14:11, což se ukázalo jako rozhodující. Maďarští korfbalisté dokázali v poslední minutě výsledek ještě korigovat, dokonce až na rozdíl jediného koše, ale další vyrovnání stavu již čas neměli.

Koše za VKC: Kubíček Š. 3, Sládek 3, Kubíček M. 2, Čejková 2, Schwarz 2, Břízová 1, Konigsmark 1       

VKC Kolín – SG Pegasus          12:20 (6:12)

Oba týmy nastoupily k závěrečnému zápasu ve skupině s jistotou postupu do semifinále a ve hře tak bylo pouze nasazení do zítřejšího semifinále. Lepší vstup do utkání měli čeští zástupci, kteří se ujali vedení 3:1, ale domácí tým rychle reagoval a šňůrou pěti košů obrátil stav skóre na 3:6 a do konce prvního poločasu náskok ještě zvýraznil na 6:12. V průběhu druhé půle dali oba trenéři příležitost hráčům z laviček a s jistotou postupu do semifinále šetřili síly na zítřejší boje. Kolínští dokonce zítřejší program začínají semifinálovým soubojem už od 8.45 proti doposud neporaženému anglickému týmu BEC Korfball Club v čele s několika anglickými reprezentanty.

Koše za VKC: Čejková 4, Milichovský 2, Kubíček Š. 1, Sládek 1, Kubíček M. 1, Motáková K. 1, Břízová 1, Konigsmark 1   


Komentáře

komentáře Disqus