Korfbalový víkend v Kutné Hoře

Ve městě pod chrámem sv. Barbory se o víkendu 24.1.-25.1.2015 odehrály zápasy ligy starších žáků a minižáků.

 

Sobota - Liga starších žáků

Domácí Kutná Hora přivítala Prostějov a Kolín. Zejména zápasy mezi domácími a Prostějovem slibovaly podle postavení v tabulce vyrovnané boje. Kolín se zase přijel poprat o první body v soutěži.


Kutná Hora, SK AFK Respo (A) : Prostějov, SK RG (B) - 3:13 (1:7)

Domácí nastoupili ve značně oslabené sestavě doplněné o mladší žáky a na jejich hře to bylo znát. Naopak dobře organizovaní Moravané hráli s velikou chutí. Výsledkem bylo vedení 0:6 a teprve potom se domácí dokázali prosadit. Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil a hosté v poklidu dokráčeli k vítězství, když si zahráli i hráči z lavičky náhradníků.


Prostějov, SK RG (B) : Kutná Hora, SK AFK Respo (A) - 13:4 (7:1)

Stejný průběh mělo i druhé měření sil. K mírnému oživení došlo po přestávce, kdy za domácí nastoupila hráčka, která se právě vrátila z lyžařského soustředění. Na zvrat už ale kutnohorští pomýšlet nemohli. Střelecky nejaktivnějším byl Vojta Ošťádal z Prostějova, který ve dvou utkáních nasázel 6 košů.


Kutná Hora, SK AFK Respo (A) : Kolín, VKC (A) - 7:7 (3:3)

Podle tabulky byla jednoznačným favoritem Kutná Hora, a to také potvrdila v úvodu utkání, kdy šla do vedení o tři koše. Kolín to však nezlomilo, do poločasu stihl vyrovnat a na začátku druhého šel do vedení. Vyrovnané utkání pokračovalo přestřelkou, kdy ani jednou nešel žádný tým do více než jednokošového vedení. V předposlední minutě Kolín vyrovnal na konečných 7:7 a zaslouženě tak vybojoval remízu.


Kolín, VKC (A) : Kutná Hora, SK AFK Respo (A) - 4:8 (3:2)

Poslední utkání dne a čtvrté v řadě pro domácí tým začali kutnohurští opět dobře, ale přeci jen odpočatější hosté dokázali do poločasu otočit na 3:2 ve svůj prospěch. Po vyrovnání šel Kolín opět do vedení a vypadalo to opět na dramatickou koncovku. Pak se však domácím začalo střelecky dařit, naopak Kolín už nepřidal ani koš a tak se zápas dohrával v poklidu. Nejlepšími střelkyněmi tohoto dvojzápasu byly hráčky Kutné Hory Klárka Němcová a Kiki Šibravová.

 

 

 

 

Neděle

 

Kutná Hora pořádala poslední kolo skupiny A ligy minižáků, kdy se střetla se svým soupeřem ze skupiny Náchodem. Všechna předchozí utkání ovládl Náchod a byl tedy favoritem.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo : SK Plhov Náchod - 1:8 (1:4)

Utkání bylo poměrně vyrovnané, Náchod šel do vedení, domácí srovnali. Šancí bylo hodně na obou stranách, koše však už stříleli pouze hosté.

 

Před druhým zápasem se odehrála populární soutěž ve střelbě na koš. Tuto dovednostní soutěž vyhrála dvojice Náchod A, před Kutnou Horou C. Vítězství náchodského áčka bylo jednoznačné, zato o druhém až čtvrtém místě rozhodovalo skóre. Ani ostatní dvojice si nevedly špatně a připsaly si shodně po dvou výhrách.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo : SK Plhov Náchod - 3:10 (2:5)

Střelecká soutěž dětem prospěla, což se projevilo na skóre, kdy daly o čtyři koše více než v předchozím utkání. Průběh byl však podobný, domácí postrádali klid a větší štěstí v koncovce, Náchod měl naopak vysoké procento úspěšnosti a připsal si i osmé vítězství.

 

Do další fáze soutěže si tedy dva body odnáší Náchod. První čtvrtfinále se odehraje ve Znojmě 21.3., druhé 11.4. hostí Kutná Hora.


Komentáře

komentáře Disqus