Okénko do Korfballeague – 4.kolo

Třetí kolo přineslo celou řadu překvapivých výsledků, když prohrálo vedoucí duo – PKC i DVO nedokázaly udržet svou neporazitelnost a na naopak dokázaly zvítězit týmy, které dosud nezískaly ani bod – LDODK a OVVO. Tabulka se tak velmi vyrovnala a na čele je čtveřice týmů se stejným bodovým ziskem.

 

LDODK - DVO 15:14

Domácí nutně potřebovali zvítězit, neboť po třech odehraných kolech měli na kontě nula získaných bodů. Jako tradičně se opírali o střeleckou potenci bratrů Zwartových (nastříleli 9 košů) a o výtečnou obranu, kterou dokázali eliminovat excelentního kanonýra DVO a donedávna i nizozemské reprezentace Jose Rosebooma, který zaznamenal v tomto zápase pouhé 2 koše.

 

Blauw Wit - OVVO 19:24

Domácí tým byl favoritem tohoto utkání, ale od začátku pouze dotahoval hostující tým. Domácí trenér se snažil zvrátit vývoj prvního poločasu střídáním, ale nepříliš úspěšně, a tak do šaten odcházeli výrazně spokojenější hosté za stavu 8:16. I ve druhém poločase pokračovalo OVVO ve výtečném výkonu a jejich náskok se dostal až na úchvatných deset košů (9:19 v 31.minutě a 13:23 v 37.minutě). Modrobílí dokázali do konce utkání stav pouze korigovat, když poslední desetiminutovku vyhráli 6:1, ale na zvrat ve vývoji utkání již bylo pozdě, a tak si hosté odváží velice cenné vítězství.

 

KZ – PKC 19:16

Ve šlágru kola s střetli mnohonásobní mistři Korfballeague z let minulých a k vidění byl urputný souboj před vyprodanou halou v Koog Zaandijk. Hostující tým vedl rychle 1:4 a ve dvanácté minutě již 2:6 a domácí trenér reagovat oddechovým časem, který zjevně pozitivně zapůsobil. PKC se následně zcela „zadrhlo“ a do konce poločasu již dokázalo přidat pouze jediný koš a výsledkem bylo hubené poločasové skóre 5:7. Po změně stran se oba týmy střídaly ve vedení a deset minut před koncem zápasu byl stav vyrovnaný 14:14. Domácí Sieta Bijker (jinak spíše sváteční střelkyně) dvěma střelami z krátké vzdálenosti, v rozmezí dvou minut, výrazně postrčila domácí tým k důležité výhře. PKC již do konce zápasu nedokázalo skóre ani jednou vyrovnat a domácí tak mohli slavit vítězství. Nejlepším střelcem zápasu byl kapitán KZ a nizozemské reprezentace Tim Bakker s osmi koši, který aktuálně vede i tabulku střelců celé Korfballeague.

 

Dalto - Fortuna 21:28

Domácí tým v Driebergenu nestačil na skvěle střílející Fortunu Delft, i když ještě v poločase vedli domácí 15:13. Ve druhé půli však dokázali skórovat pouze šestkrát, a to nemohlo přinést žádný bodový zisk, zejména když delfští skórovali patnáctkrát.

 

KVS - TOP 24:33

Nováček Korfballeague přivítal na své palubovce mistra KL 2014 a diváci se mohli kochat nádherným útočným korfbalem s mnoha koši. A i když domácí dokázali vstřelit 24 košů (což by v dalších třech zápasech kola znamenalo bodový zisk), na TOP Sassenheim to prostě nestačilo a KVS tak zůstává posledním týmem bez získaného bodu.

 

 

 

Tabulka po čtvrtém kole:

1. TOP/Quoratio               4z. 6b. 114:88

2. PKC/SWKGroep           4z. 6b. 94:74

3. Fortuna/My Collect.      4z.   6b.   98:81

4. DVO                             4z.   6b.   87:81

5. KZ/Hiltex                      4z.   4b.   96:92

6. Dalto/BNApp.nl            4z.   4b.   94:97

7. Blauw-Wit (A)               4z.   4b.   82:93

8. LDODK/AH Gorred.     4z.   2b.   81:88

9. OVVO/De Kroon          4z.   2b.   76:96

10. KVS/Maritiem             4z.   0b.   79:111


Komentáře

komentáře Disqus