Okénko do Korfballeague – 1.kolo

Nový soutěžní ročník nejkvalitnější ligové soutěže světa se rozběhl během tohoto víkendu a první kolo bylo roztaženo dokonce do tří dnů. Úvodním zápasem byla repríza finálového utkání z minulého ročníku mezi aktuálně nejlepšími týmy PKC Papendrecht a TOP Sassenheim, která se odehrála již v pátek.

 

TOP – PKC 23:24

Opakování minulého finálového zápasu přineslo nevídanou přestřelku na začátku zápasu - PKC rychle vedlo 0:3, ale domácí rychle odpověděli šňůrou šesti košů na 6:3 a PKC opět kontrovalo na 6:6 a po hektické první polovině poločasu se začínalo prakticky od začátku. Poločasové skóre 12:12 slibovalo opět dramatickou zápletku, jak již je v soubojích těchto týmů zvykem. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a neustále si udržovali mírné vedení a deset minut před koncem zápasu dokonce odskočili po šestém koši reprezentanta Micka Snela již na rozdíl čtyř košů 22:18 a zdálo se, že si vítězství nenechají ujít. PKC však nesložilo zbraně a během pěti minut dokázalo otočit na 22:23. Domácí TOP opět vyrovnal a minutu před koncem proměnil donášku další reprezentant Richard Kunst a zajistil tak pro PKC cenné vítězství.

Koše za TOP: Snel 6, Pikaar 6, Split 5, Echten 3, Hendriks 2, Boode 1

Koše za PKC: Tims 6, Kunst 6, Schot 6, den Dunnen 3, Leeuwenhoek 1, Boonstoppel 1, Havelaar 1

 

Blauw Wit - LDODK 24:22

Souboj šestého s osmým týmem konečné tabulky minulého ročníku Korfballeague přinesl vyrovnaný souboj, který však potvrdil pravidlo o tom, že LDODK to na amsterodamské neumí a po dvou prohrách z minulé sezóny přidalo další. Pozitivní pro LDODK je pouze to, že se pro ně jedná o nejtěsnější prohru s tímto soupeřem za poslední dva roky.

 

Dalto - KVS 28:24

Domácí tým dokázal v domácím prostředí v Driebergenu zdolat nováčka soutěže KVS a zaznamenal druhý nejvyšší počet nastřílených košů v prvním kole, když lepší bylo pouze KZ. Domácí ukázali, že budou chtít promluvit do boje o play-off, který ale bude letos určitě velmi vyrovnaný a adeptů na postup bude celá řada.

 

Fortuna – KZ 18:30

Zápas tradičních rivalů a nedávných šampiónů Korfballeague přinesl střelecké představení hostujícího kapitána a kapitána nizozemské reprezentace Tima Bakkera, který zaznamenal 11 košů (3 z toho z penalt). Hosté zápasu dominovali a ukázali, že budou opět patřit mezi horké adepty na postup do play-off, kde je místo pro čtyři nejlepší týmy po základní části – tedy po 18 kolech.

 

DVO - OVVO 25:21

Tým DVO opět dokázal, že v Bennekomu je doma a body tu nerozdává, i když to tentokráte neměl vůbec lehké. V poločase vedli domácí 13:12, a to jen díky střelecké formě Jose Rosebooma, který z první poločas stihl dát 6 košů. Ve druhém poločase se vedení rychle ujali hosté a udržovali si jej až do 45.minuty, kdy vedli dokonce 18:21. Ve zbývajícím čase však již skórovat nedokázali a do plastové obroučky se trefovali už jen domácí, kteří sérií sedmi košů, v posledních pěti minutách, strhli vítězství na svou stranu.


Komentáře

komentáře Disqus