MINIŽÁCI: Nejmladší korfbalisti Náchoda přestříleli Kutnou Horu

V neděli 2.11. v Náchodě proběhly zápasy minižáků skupiny A. Kutná Hora přivezla 13 hráčů, domácích bylo 11. Pro drtivou většinu dětí to byly první zápasy v životě.

Domácí hosty srdečně přivítali, byla nabídnuta káva nebo čaj a děti se šly rozcvičit. Společně jich byla plná tělocvična. Po rozcvičení začal první zápas.

M001 SK Plhov Náchod Kutná Hora, SK AFK Respo 7:2 (4:2)

V prvním poločase domácí utekli Středočechům na 4:0, pak ale dvakrát zaúřadovala Kutná Hora a mohla se také radovat z prvních košů v soutěži. Druhý poločas přes řadu šancí přinesl jen tři koše náchodských.


Po utkání připravili domácí oblíbenou soutěž ve střílení na koš. Tam se kutnohorským vedlo mnohem lépe a jejich trojice se probojovala do finále, kde po vyrovnaném boji podlehli domácímu výběru. Všem dětem se dařilo dávat pěkné koše.

Po svačině byl připraven další program, kdy se trojice utkaly v monokorfbalu, tedy na celé hřiště, na dva koše. Tady jasně dominovali domácí. Děti si zápasy užily, hlavně proto, že se během hry hodněkrát potkaly s míčem a pořádně si zaběhaly.

Na závěr dne se hrálo druhé soutěžní utkání.


M001 SK Plhov Náchod Kutná Hora, SK AFK Respo 8:2 (1:1)

Do druhého souboje vstoupili hosté mnohem koncentrovaněji a všechny děti odevzdávaly vše, co si běhen dne vyzkoušely. Především se zlepšila obrana na obou stranách. Výsledkem byl poločasový remízový stav. Ve druhém poločase se domácí přeci jen začali více prosazovat a sedmi koši rozhodli zápas.


Celkové hodnocení dne musí vyznít kladně, děti byly celý den v pohybu a kromě zápasů si také pocvičily další korfbalové dovednosti. K úspěšnému dni přispěl výraznou měrou citlivě pískající rozhodčí Honza Šimek, perfektně byla zvládnuta organizace. Atmosféru pak tvořila početná divácká kulisa z řad rodičů a kamarádů.

Tímto bych chtěl všechny pozvat na další kolo nejmenších korfbalistů do Kutné Hory, které se odehraje 7.12.2014.


Komentáře

komentáře Disqus