Česká republika – Polsko 18:7 (10:2)

Reprezentace České republiky porazila v semifinálovém klání skupiny o 5.-8.místo Polsko přesvědčivě, když prakticky od začátku zápasu nebylo pochyb o tom, kdo bude vítězem  tohoto duelu.  Polský národní tým, vedený nizozemským trenérem Bertholdem Komduurem, sice před zápasem byl nabuzen a hodlal překvapit favorizovaný tým České republiky, ale naši reprezentanti žádnou senzaci nepřipustili a za první poločas dovolili Polákům skórovat pouze dvakrát. Opět se sice v prvním poločase nedokázali dostat přes magickou hranici deseti košů, ale i tak to stačilo na komfortní vedení 10:2.

Jak poznamenala kapitánka českého výběru Martina Klacková: „Na tomto turnaji jsme jednoznačně tým, který má nejvíce vypracovaných šancí.“ Následně ještě doplnila a pozvala diváky na sledování duelu o celkové 5.místo, který je na programu v neděli 2. listopadu od 13.00 místního času: „Chtěla bych jménem celého našeho týmu pozvat všechny diváky ke sledování tohoto duelu, určitě připravíme pro všechny překvapení s rozehráním volných hodů, kde jsme  zatím s úspěšností 6,4% na posledním místě.“ Více však neprozradila, ale i tak se výkon našich reprezentantů můžeme těšit a na internetových stránkách worldkorfball.org jej může sledovat každý.

Za zmínku stojí ještě jeden zápis do historie evropských šampionátů. Klára Zábojová dnes dala jeden koš a dokázala skórovat na čtvrtém Mistrovství Evropy v řadě, což je naprostý unikát, a to nejen v českém měřítku.

Střelci za ČR: Jonáková 4, Krejčí 4, Bláha 2, Kubíček 2, Žák 2, Pešák 1, Zábojová 1, Klacková 1, Nasadilová 1


Výsledky semifinálového dne:
Skupina o 1.-8.místo:  
          Nizozemsko – Portugalsko 41:11             Maďarsko – Rusko 27:23
          Belgie – Anglie  27:12                               ČR – Polsko 18:7


Komentáře

komentáře Disqus