Reprezentace odletěla do dějiště Mistrovství Evropy 2014

Reprezentační výprava české korfbalové reprezentace se ve čtvrtek večer sešla na pražském letišti a odcestovala přes Frankfurt nad Mohanem, kde měla mezipřistání, do severoportugalského města Porto. Následně se přesunula do nedaleké Maii, kde se evropský šampionát bude konat.

17 členná výprava (14 hráčů – na obrázku v čele s nejvyšším mužem týmu Romanem Věžníkem a 3 členové realizačního týmu – Radek Honzíček, Ivo Kracík a lékařka a bývalá skvělá hráčka mnoha reprezentačních výběrů Martina Boumanová) nasedla v 18.20 do letadla směr Frankfurt nakonec v mírně pozměněné sestavě – vážně zraněný kotník nedovolil odjet na ME vycházející hvězdě a jednomu z největších talentů Tomáši Veselému a jeho místo tak zaujal zkušený Petr Pešák (několikanásobný mistr ČR, účastník mnoha finálových turnajů Poháru mistrů a i World Games 2013), který byl dodatečně nominován necelých pět dní před odletem. Tuto informaci otiskl i čtvrteční deník Sport společně s fotografií celého českého týmu.

V pátek čeká reprezentační výběr trenéra Honzíčka tréninkový zápas proti týmu Anglie, která již dnes sehrála svůj první přípravný zápas přímo v jedné z hal, a to proti týmu Skotska, který na šampionát přijel ve velice dobré formě a pod vedením nového nizozemského trenéra chce útočit na první místo ve své skupině, které by následně zaručovalo historický postup na Mistrovství světa 2015 do Belgie.


Komentáře

komentáře Disqus