Brněnské žákovské korfbalové dopoledne

Sobotní dopoledne patřilo v Brně nejmenším korfbalistkám a korfbalistům. Akce byla určena pro mini a mladší žáky z našeho oddílu. Ti měli možnost si vyzkoušet své korfbalové dovednosti a zároveň ukázat korfbal i svým rodičům. Ti mohli naopak vidět, co se jejich děti za rok či jen pár tréninků naučili.

V dřívějších sezónách jsme měli problém zaplnit žákovské kategorie a ne vždy nastupovali v kompletním složení. Postavili jsme se tomu čelem a v letošní sezóně již musíme hráče na zápasy nominovat, aby si každý dostatečně zahrál.

Aby měli trenéři podle čeho vybírat, tak jim uspořádali korfbalové dopoledne. To se skládalo ze zápasu mladších žáků, zápasu minižáků a dle kategorií i turnaje v monokorfbalu. Celkem se akce zúčastnilo 19 mladších žáků a 19 minižáků.

Na většině z nich byla vidět ze začátku nervozita z prvních zápasů, ale postupem času se všichni rozehráli k dobrým výkonům.

Velmi atraktivní byl turnaj v monokorfbale, kdy mladší žáci hráli ve trojicích a mini žáci ve čtveřicích - po dobu 4minut. I v takto krátkých zápasech padalo poměrně dost košů. Nejmladší děti připravily pro všechny přihlížející napínavé finále, když v základí skupině měly první dva týmy stejný počet bodů i počet vstřelených košů. Následovala tedy nadstavba v podobě střelecké soutěže. Tu rozhodla až sedmá série a velká radost nových vítězů.

Velmi doufáme, že se akce líbila všem dětem, ale i rodičům. Další podobnou akcí bude předvánoční turnaj 20.12.2014. Snad ještě ve větším počtu!

Více fotek z celé akce: https://picasaweb.google.com/korfbal.brno/ZakovskeKorfbaloveDopoledne

 


Komentáře

komentáře Disqus