1. soustředění hráčů do 19-ti let pro sezónu 2014/15

O víkendu 12.9.-14.9.2014 se uskutečnilo v Prostějově 1. soustředění hráčů do 19-ti let pro sezónu 2014/15. Na akci se sešlo 26 hráčů (13 chlapců a 13 dívek) plus tradiční trenérské trio Konečný David, Pešák Petr a Šnévajs Martin. Na nominaci se podílely všechny kluby, které budou hrát letošní Českou dorosteneckou korfbalovou extraligu, tady Prostějov, Znojmo, Brno, Kolín, České Budějovice, Náchod + Kutná Hora. Cílem soustředění bylo zajistit a vyhledat širší výběr pro reprezentaci U19, jejímž vrcholem bude tradiční světový pohár v Leuwardenu, kde chce česká reprezentace po dlouhé době konečně dosáhnout na medaile.

Celé soustředění bylo zaměřené na testování fyzických, mentálních a korfbalových dovedností mladých hráčů. V pátek, po příjezdu a velké vydatné večeři, odehráli nominovaní hráči turnaj dvojic každý s každým. V sobotu dopoledne byly naše naděje otestovány z korfbalových dovedností (penalty, dvojtakty, střelba z místa i z pohybu, přihrávky, atd.). Před tímto tréninkem nás navštívil i místopředseda Českého korfbalového svazu Lukáš Filip, který asi 10 minut promluvil s hráči o jejich přípravě, o fungování svazu a dalších plánech českého korfbalu.

V sobotu odpoledne proběhly fyzické testy hráčů v podobě např. Jacíkova motorického testu, Beep testu, testu sedu-lehů, testu shybů, atd. Po této fyzické zátěži šli hráči opět na test korfbalových dovedností. Večer odehráli hráči miniturnaj klasického korfbalu – tedy 8 na 8. Celé soustředění bylo zakončeno dopoledním nedělním tréninkem, kde hráči prošli Cooper testem a dalším testem korfbalových dovedností.

Výsledkem soustředění bylo vytvoření nominace 10 dívek a 10 chlapců, kteří budou pro sezónu 2014/15 zařazení do širšího výběru české reprezentace U19. Další soustředění, již jen širšího výběru, proběhne na konci listopadu v Kotelci na Hané nedaleko Prostějova. Nynější soustředění proběhlo ve škole RG a ZŠ města Prostějov, za což patří velký dík i městu Prostějov za podporu.

 


Komentáře

komentáře Disqus