13. ročník Mayor cupu úspěšný pro česká družstva

Ve slovenském městě Prievidza se konal již třináctý ročník tradičního mezinárodního turnaje – Mayor Cup a jako tradičně měla Česká republika hojné zastoupení. Extraligové týmy využívají tento turnaj jako poslední přípravu před extraligou a nejinak tomu bylo i letos. I tentokrát změřily své síly se slovenskými a maďarskými celky.

Sobotní program byl ve znamení bojů v základních skupinách (celkem 11 týmů bylo rozděleno do tří skupin), kde byly české extraligové celky nejúspěšnější a jak KK Brno, tak i TJ MS YMCA Znojmo a SK RG Prostějov vyhrály své základní skupiny a postoupily do nedělní finálové skupiny, která rozhodovala o pořadí na stupních vítězů a bylo tedy jasné, že všechny medailové stupínky budou obsazeny týmy z České korfbalové extraligy.

Nejtěžší práci měl ve své základní skupině tým z Hané, který nejdříve překvapivě prohrál o koš s juniorským výběrem Maďarska U19 a musel čekat, zda ještě bude mít šanci bojovat o vítězství ve skupině. Tuto šanci mu dalo reprezentační družstvo Slovenska, které porazilo po dramatickém průběhu maďarské juniory též rozdílem jediného koše. V závěrečném zápase skupiny pak prostějovští bojovníci v nádherném zápase přehráli slovenskou reprezentaci rozdílem dvou košů a postoupili do bojů o medailová umístění. 

Nedělní boje ve finálové trojčlenné skupině přinesly opět dramatické souboje. Nejprve KK Brno porazilo rozdílem dvou košů SK RG Prostějov, poté v dalším vyrovnaném duelu Modří sloni ze Znojma porazili KK Brno až na penalty a v závěrečném utkání tak měli vše ve svých rukou. Ve vyvrcholení celého turnaje porazili SK RG Prostějov o dva koše a stali se tak teprve třetím týmem, který dokázal obhájit vítězství z předchozího ročníku. Zaslouženě si domů dovážejí cennou trofej, podpořenou stříbrnou pozicí juniorského týmu, který se tentokrát musel sklonit před maďarskou reprezentací do 19 let.

Medailové pořadí seniorské kategorie:

1. TJ MS YMCA Znojmo

2. KK Brno

3. SK RG Prostějov


Komentáře

komentáře Disqus