Reprezentace má za sebou další díl přípravy na ME 2014

O minulém víkendu proběhlo další ze série přípravných soustředění před vrcholem letošní sezóny, kterým nepochybně bude Mistrovství Evropy 2014. Toho se na přelomu října a listopadu 2014 zúčastní v portugalském městě Maia šestnáct nejlepších týmů starého kontinentu.

Osmnáctka nominovaných hráčů absolvovala náročný program, složený z venkovního fyzického testování a halové technické části, která byla kvůli nepřízni počasí delší, než bylo zamýšleno. Z původně plánovaných dvou vnitřních tréninků nakonec byla celá šestice, neboť počasí ve středních Čechách bylo příliš deštivé, a trenér reprezentace Radek Honzíček využil volné haly kolínských Vembloudů. Venku se nakonec uskutečnily pouze dopolední běžecké tréninky.

Trenér reprezentace tak mohl nejen otestovat, jak se změnily výkony, fyzická kondice a připravenost jednotlivých členů reprezentačního kádru v porovnání s minulým přípravným soustředěním, ale byla možnost sehrát i dva velice kvalitní zápasy mezi našimi reprezentanty, rozdělenými do žlutých a oranžových týmů. První z nich skončil v sobotu večer remízou 22:22 a následný Golden Goal rozhodla střelou z volného hodu Lenka Nasadilová, která patří v současném výběru k těm nejzkušenějším. Nedělní souboj pak přinesl opět velice kvalitní hru s vyšším důrazem na obranu, která bude na nadcházejícím ME klíčem k úspěchu. Trenér Radek Honzíček zkoušel i variantu sestavy s výškovým průměrem mužů nad 190cm, což by mohla být zajímavá taktická variant pro utkání české reprezentace v základní skupině evropského šampionátu (ČR se střetne postupně s Portugalskem, Katalánskem a Belgií).

Další díl přípravy je programu opět v Kolíně o posledním prázdninovém víkendu ve stejném modelu, kombinujícím halovou i venkovní část přípravy.


Komentáře

komentáře Disqus