Čtvrtý hrací den ME

Čtvrtý hrací den začal utkáním mezi Tureckem a Katalánskem. Zpočátku vyrovnanější výkony celků přinášely mnoho nahrávek, donášek i odpískaných faulů. Poločas skončil úspěšněji pro výběr Turecka a to za stavu 5:4. V průběhu druhé poloviny nedocházelo k tolika střelám z pole. Katalánci toho využili a dostali se do vedení. Turci se nechtěli vzdát, ale na každý jejich koš jejich soupeři našli odpověď. Konečné skóre se tak ustálilo na konečných 11:7 pro Katalánce.

 

V pořadí druhé utkání se odehrálo mezi celky Ruska a Portugalska. Rychlé a přesné nahrávky končily úspěšnými střelami na obou dvou stranách a už po pár minutách se stav posunul na stav 2:2. I přes oddechový čas Rusů se Portugalci dokázali soustředit na zakončení a do šaten odcházeli s dvoubodovým vedením 6:4. I druhý poločas byl pro Pyrenejce příjemnější, jelikož se jim dařilo neustále potvrzovat svou vedoucí pozici na hřišti. Utkání dovedli do zdárného konce 16:10.

 

Pro nás nejdůležitější zápas celého dne byl mezi českou reprezentací a Anglií. Zprvu lvíčata hrála velmi koncentrovaně, dostala se do vedení, ale během chvilky nastoupily dobré útoky Anglie a vedení se tak přelévalo z jedné strany na druhou. První polovina byla velmi napínavá až do jejího konce, skončila remízou 6:6. Druhý poločas začal obdobně, ale tentokrát již naši hráči nebyli schopni dorovnat postupný úskok Angličanů, kteří si postupem času vybojovali až šestibodové vedení. To jim zůstalo až do závěrečného hvizdu, takže zvítězilo v poměru 14:20.

 

Poslední dva zápasy dne, co zbývaly na programu, se týkaly bojů mezi Belgií a Polskem a Maďarskem a Nizozemskem. Jak Belgičané, tak Nizozemci jasně panovali na hřišti a všem dokazovali, kdo tady patří mezi korfbalové mocnosti. Belgičané přehráli Polsko 33:6, Nizozemci nadělili Maďarům 37 košů ku 13.


Komentáře

komentáře Disqus