Korfbalový turnaj brněnských základních škol

Rok se s rokem sešel a jako již tradičně, i tento rok, čekal na hráče 3.-5. tříd Korfbalový turnaj. Tento rok nás nepřízeň počasí vehnala do vnitřních prostor pořádající ZŠ Laštůvkova, ale ani to nedokázalo snížit celkový zážitek z tohoto dopoledne. Ve dvou vnitřních tělocvičnách se nám představilo celkově asi 150 dětí rozdělených do třinácti týmů. Nejvíce zástupců měla již tradičně ZŠ Laštůvkova se svými devíti týmy, ale kromě ní se na turnaji představily i ZŠ Bosonožská a ZŠ Pastviny.

V kategorii třeťáků se nám představilo pět týmů - a turnaj to byl velice vyrovnaný. Jediný tým, který výrazněji odskočil zbytku byla ZŠ Bosonožská, která prošla touto kategorií bez ztráty „věnečku". Ale i s tímto týmem vedla ostatní mužstva vyrovnané souboje plné napětí do poslední sekundy.

Zřejmě nejnapínavější byl turnaj čtvrťáků, kde se ZŠ Laštůvkova představila celkem čtyřikrát. A to se jí vyplatilo, protože její výběry obsadily všechny medailové pozice. Zde jsme již viděli napínavé souboje plné zajímavých akcí, které sice ne vždy skončily košem, ale i tak byly hlasitě podporovány místním fanclubem.

 (na obrázku hráči 4. a 5. ročníků)

I přesto, že byla kategorie páťáků nejméně početná, tak to byla bezesporu kategorie nejhlasitější. Za hromadných pokřiků si za pomyslným zlatem dokráčela 5.C ze ZŠ Laštůvkova, která vyhrála všechny své zápasy. Do posledního dechu spolu vždy bojoval tým z Bosonožské a 5.A z Laštůvkovy, jejichž zápasy skončily tím nejtěsnějším rozdílem.

Shrnuto podtrženo - sportovní atmosféra by se dala krájet. Celé dopoledne nás doprovázely bojovné dětské výkony udržující naději do poslední chvíle. Bylo pozitivní vidět malé odchovance našeho klubu, jak úročí hodiny strávené na tréninku korfbalu. V porovnání s ostatními byl rozdíl viditelný hlavně v orientaci na hřišti. Musím říct, že na tvářích všech dětí bylo vidět nadšení z našeho krásného sportu. A tak se na turnaji Základních škol snad uvidíme i příští rok.

Více fotek z turnaje


Komentáře

komentáře Disqus