Reprezentace U21 ladila formu v Nizozemsku

Další fáze přípravy U21 na ME v Olomouci (6.7.-12.7.) proběhla v nizozemském Bennekomu. Do tohoto holandského městečka, sídla velkého a tradičního klubu DVO, vyrazila naše mladá reprezentace v pátek 13.6. Cílem tohoto výjezdu bylo sehrát těžká a kvalitní utkání se silnými soupeři. A věřím, že tohoto cíle bylo dosaženo – vždyť mládežnické výběry U18 a U16 místního klubu DVO, se kterými jsme se utkali, mají ve svých řadách nizozemské reprezentanty této věkové kategorie!

Jeli jsme po vlastní ose, řidiči byli v tomto složení – Ivo Kracík, David Schwarz a David Konečný. S nimi cestovalo 12 hráčů - Denisa Kolářová, Denisa Hurdálková, Tereza Hurdálková, Martina Weissová, Nikola Trefná, Monika Mostbeková, Patrik Nguyen, Tomáš Marek, Tomáš Veselý, Honza Šimek, Ondra Sládek a Petr Galíček. Jako pán cestoval do Nizozemí Aldar Tsybyktarov – letěl letadlem tam i zpět, aby zvládl včas studijní povinnosti. Soustředění se bohužel nezúčastnili 3 hráči výběru U21 (Alexandr Vyroubal angína, Tereza Ferkovičová přijímací zkoušky, Renata Havlová dlouhodobě plánovaná dovolená). Na místo jsme dorazili až po půlnoci, ale v pořádku a přiměřeně unavení ke spánku.

V sobotu 14.6. nás probudilo slunné Holandsko a po snídani měl tým trénink, kde se trenér Ivo Kracík soustředil hlavně na rozcvičení, protažení a seznámení se s halou. Další část tréninku byla zaměřená na střelbu a závěr byl orientován na taktiku hry. Po tréninku nás čekal oběd; mimochodem výborný a zde musíme poděkovat dvojici ex-budějovických hráčů Martina a Edwin Boumanovi, kteří pro nás zajistili ubytování i jídlo. Musím říct, že jídlo bylo úžasné a většina z nás si šla přidávat i dvakrát. Takže velké díky oběma!

Odpoledne naši talentovaní reprezentanti odehráli 2 zápasy. První utkání bylo proti týmu DVO A1 (v překladu 1.tým klubu v kategorii U18). Šlo o velmi kvalitní utkání s nepopiratelnou střeleckou převahou soupeře z Nizozemí. Obdrželi jsme 37 košů. Hra hráčů DVO byla celoplošná, se snahou jít rychle a nekompromisně do zakončení. A pokud se střela neujala, následoval obrovský tlak všech hráčů na tzv. druhou šanci. Předvedená hra DVO byla přesně to, čím bychom se chtěli i my prezentovat na ME. V obraně se nám tedy moc nedařilo. Dá se ale říct, že střelecky pro nás nedopadl zápas zle – 18 vstřelených košů je slušná dávka a potvrzuje správnost naší snahy hrát v útoku také celoplošný korfbal.

Druhý zápas jsme odehráli proti dalšímu mládežnickému týmu DVO B1 (tedy 1.tým kategorie U16 – tým, který přímo trénuje Edwin Bouman). Zde už bylo poznat, že soupeř ještě není tak zkušený a tak vyhraný jako jejich starší kolegové. O to byl ale tento soupeř rychlejší a mrštnější – jejich tempo bylo zběsilé a bohužel i náš tým se nechal tímto tempem pobláznit. Už zdaleka se nám nedařilo hrát to, co bychom chtěli hrát stabilně – tedy střelba ve volných pozicích, tlak na koš, využívání druhých šancí, kombinace hráčů pod košem. Na našich hráčích se projevila i únava z dlouhé a pozdní cesty a samozřejmě i z prvního zápasu s DVO A1. Výsledkem byla prohra 20:15. Ovšem nejhorší zprávou během a po utkání bylo opětovné zranění Terezky Hurdálkové. Terka si poranila v koleni meniskus a v úterý (17.6.) jde už na operaci. Nezbývá, než popřát Tereze brzké uzdravení!

Po večeři a přenocování nás čekal v neděli dopoledne poslední přípravný zápas, tentokrát proti seniorskému výběru klubu Wageningen. Styl hry soupeře již nebyl celoplošný a byl zaměřený v útoku hlavně na 2-2 (tedy doskok, asistent a 2 útočníci). Tato hra nám s pohledu obrany vyhovuje více a uměli jsme se tomu postavit v obraně. Zato útok byl prvních 10 minut úplně bez střelby a donutil Iva Kracíka začít hlasitě řídit útok. Naštěstí se naši hráči rozehráli a začali střílet jeden koš za druhým. Výsledkem byl velmi vyrovnaný zápas, který nakonec skončil vítězstvím domácího týmu 21:20.

Cesta zpět proběhla hladce a všichni dorazili v pořádku domů. Další soustředění týmu U21 bude za 14 dní již přímo v Olomouci, kde si budou moci hráči „ochutnat“ halu a vůbec prostředí, ve kterém se budou celý týden během turnaje pohybovat.


Komentáře

komentáře Disqus