Český pohár v žákovských kategoriích

Starší žáci sehráli náročný turnaj v systému každý s každým. První dva týmy se v neděli utkali o zlato a stříbro. Třetí a čtvrtý tým soutěže se pak utkal o bronz. O umístění se utkali hráči na pátém a šestém místě tabulky.

V utkání o konečné pořadí se konečně našli domácí, kteří v pěkném zápase porazili Brno KK a získali 5. místo.

O třetí místo se utkali hráči VKC Kolín s týmem KC – ZŠ Šenov. Kolínští podali soustředěný výkon a ve velmi pěkném zápase zvítězili.

Ve finále si poradil tým Brno KK Nový Lískovec s týmem SK AFK Respro Kutná Hora a s přehledem se stal vítězem turnaje.


Mladší žáci sehráli v sobotu dvě kola a v neděli se pak utkali o medaile.

O prvenství se utkaly týmy : VKC Kolín a KC – ZŠ Šenov. Finálové utkání bylo napínavé a bojovné do poslední vteřiny. Rozhodl až penaltový rozstřel. V něm bylo šťastnější družstvo KC - ZŠ Šenov, které zvítězilo.

Bronzové medaile získali po zásluze hráči Kutné Hory, když přehráli statečně vzdorující domácí tým PKC Náchod.


Minižáci sehráli turnaj o třech kolech. Výsledky jednotlivých kol se započítávaly do konečného pořadí.

S celkovým počtem 6-ti vítězných zápasů prošli turnajem žáci Brna. Stali se tak vítězi. Druhé místo získali hráči PKC Náchod a třetí byli hráči Kutné hory.


Aby hráči "pouze" nehráli, uspořádali organizátoři v sobotu střeleckou soutěž, kde se utkalo 9trojic. Vítězství si vystřílelo družstvo z PKC Náchod ve složení - Jitka Štěpánová, Martin netolický a Lukáš Zítka


Dvoudenním soubojům byl přítomen trenér od reprezentační šestnáctky pan Henie Bass s paní Stanislavou Sovovou. Měli tak příležitost oslovit trenéry a hráče stran výběru do reprezentace ČR do 16- ti let.


V průběhu turnaje prokázala svoji perfektní práci komise rozhodčích. Předseda Ondřej Fridrich uspořádal školení rozhodčích, kterého se účastnili, jak zkušení rozhodčí : Uherka, Minarčík, Pazourek, Šuhaj, Pernica, ale také mladá garnitura : Kolářová, Hurdálová T.a D., ale i noví adepti : Štěpánová, Hurdálková G., Němcová, Jukl, Paďouk.

Vedení nových rozhodčích během turnaje bylo příkladné a vedoucímu komise za to patří velký dík.

Také toto byl jeden z momentů, který přispěl k úspěchu turnaje společně s dobrou prací organizátorů, kteří se snažili nic neopomenout.

Dík patří dětem i jejich vedoucím, kteří zvládli turnaj ve velkém vedru vcelku bez problémů.

Dobrou hru.

Za organizátory : J.Pavlovičová


Komentáře

komentáře Disqus