Kolínské sportovní dny

Kolín pořádá každý rok kolínské sportovní dny, kde mezi sebou soupeří základní školy z Kolína a okolí v různých sportovních disciplínách. Kolínské sportovní dny se konaly od 2. 5. -6. 5. 2014. Již podruhé se zúčastnil také korfbalový klub z Kolína.

Korfbal se konal v hale v Borkách 5. 6. 2014 a přihlásilo se 9 škol do kategorie 1. -3. třída a 10 škol do kategorie 4. -5. třída. Aby se korfbal pro školy zjednodušil, hrál se monokorfbal. Na hřišti mohli hrát tři hráči z jednoho týmu samozřejmě různého pohlaví. Hrálo se na hřiště velikosti tenisového kurtu 2x3 minuty s minutovu pauzou v poločase. Musíme přiznat, že minulý rok se přihlásilo pouze pět škol a bylo pro nás velké překvapení, že se počet zúčastněných škol zvýšil. Opravdu jsme letos tolik dětí nečekali. Děti jsou z monokorfbalu nadšení, je to pro ně rychlá akční hra. Do zápasu se musí zapojit všichni, co jsou na hřišti.

Dobrý ohlas měl korfbal i u učitelů. Slyšeli jsme, že někteří učitelé chtějí po této akci zavést kroužek korfbalu na jejich škole. Musíme poděkovat městu, že pořádá tuto akci a korfbal se tak může více dostat do podvědomí dětí a učitelů.

Kolínské sportovní dny    Kolínské sportovní dny

Kolínské sportovní dny    Kolínské sportovní dny

Kolínské sportovní dny    Kolínské sportovní dny


Komentáře

komentáře Disqus