MLADŠÍ ŽÁCI: Finále 2013/2014

V sobotu 3.5.2012 se konalo v Č. Budějovicích vyvrcholení celostátní soutěže Ligy mladších žáků. Účast na finálovém dni si vybojovaly čtyři týmy, které se nejdříve utkaly v semifinálových bojích a poté o medaile. V prvním semifinále SK RG Prostějov potvrdil roli favorita a jasně přehrál KK Nový Lískovec Brno poměrem 8:1. Druhé semifinále bylo výsledkově vyrovnanější, ale nakonec se z postupu do finále radoval KK ZŠ Šenov, když porazil domácí KCC Sokol Č.Budějovice výsledkem 4:2.

V boji o bronz se utkala družstva domácího KCC Sokola Č. Budějovice a KK Nový Lískovec.

O zlato si zahrál SK RG Prostějov a KC-ZŠ Šenov.

Nejlepšími hráči pro sezonu 2013/2014 byli vyhlášeni:

Vendula Vernarská z Šenova a Jakub Podhorný z Prostějova

 GRATULUJEME



KCC Sokol Č. Budějovice – KK Nový Lískovec Brno 6:8 (6:4)

Do souboje poražených semifinalistů vstoupili lépe domácí, kteří se za vydatné podpory místních fandů ujali vedení 3:1 a vypadalo to, že si bronzové medaile vybojují pro sebe. Ovšem brněnští hráči se s tím nechtěli smířit a stále se drželi v zápase na rozdíl dvou košů.

Druhá půle přinesla obrat. Hosté zlepšili pohyb po hřišti a četnost svých střeleckých pokusů a začali manko ve skóre stahovat. Domácí na změnu rytmu nedokázali reagovat a tak po srovnávacím koši na 6:6 využili hráči Nového Lískovce psychické výhody a otočili skóre zápasu na svoji stranu. Nakonec se brněnští radovali z vítězství 8:6 a tím pádem i z bronzových medailí. Na Budějovice zbyla nepopulární bramborová medaile.


SK RG Prostějov – KC ZŠ Šenov 4:3 (1:1)

Finálový duel sliboval vyrovnanou partii. Prostějov sice v sezóně vždy Šenov porazil, ale pokaždé se jednalo napínavý zápas. Ani toto měření sil nebylo výjimkou. Obě družstva nechtěla pustit soupeře do vedení, takže byla k vidění těsná koncentrovaná obrana včetně tzv. předobrany pod košem, což se v této kategorii příliš často nevidí. Útočníci tak měli problémy se prosadit, takže s přibývajícím časem stoupala nervozita, jak na hřišti, tak u trenérů jednotlivých týmů. Poločas skončil smírně 1:1, takže se všichni v hale těšili na posledních 15 minut a rozluštění tajenky, kdo letos získá titul.

Oba týmy se do sebe zakously od prvních minut a bojovaly o každý kus hrací plochy. Jen úspěšný střelecký pokus ne a ne přijít. Nakonec smůlu protrhl Prostějov a ujal se hubeného vedení 3:2, několik málo minut před koncem. Ovšem Šenov si vybojoval penaltu a mohl tak opět skóre vyrovnat. To se ovšem nepodařilo a navíc se hráčům Prostějova podařilo zvýšit na 4:2. Do konce chyběla pouze minuta a půl. Šenov ještě vykřesal naději, když dokázal snížit, ale na vyrovnání už nezbyl čas a tak Prostějov mohl zvednout ruce nad hlavu a slavit zasloužený titul.


 


Komentáře

komentáře Disqus