Česká republika vs. Rusko 14:11 (4:3)

Po včerejším hořkém překvapení českou reprezentaci čekalo utkání s Ruskem. S Ruskem, kterému po Světových hrách dlužíme několik porážek.

 

Hráči vstoupili do prvního poločasu ve stejném složení a se stejnými úkoly jako do zápasu proti Anglii. Držet se v obraně blízko a dávat si pozor na nahrávky za koš. Hned ze začátku bylo jasné, kdo bude favoritem, byť to tak dle vstřelených košů moc nevypadalo. Poměrně rychle jsme se dostali do vedení 2:0 díky dvěma penaltám. Pomalu, ale jistě jsme se dostávali do tempa a úspěšně zakončovali své útoky. Rusové však byli schopni vždy dotáhnout. V poslední minutě se strefil další z našich střelců Patrik a mohli jsme tak zakončit první půlku s jednobodovým vedením.

 

Druhá část utkání byla pro Rusy velmi těžká. Naši se rozstříleli a dostali se mnohdy až na rozdíl čtyř bodů. Možná ale mnohem důležitější je poukázat na to, že jedna ruská čtyřka vlastně musela hrát ve třech. Jejich nejlepší hráčku totiž bránila Terka. A to tak usilovně, koncentrovaně a bez chyb, že ji v podstatě neumožnila žádný pohyb na hřišti nebo jakoukoli přijatelnou nahrávku. Češi hráli dle pokynů, jako tým a svým vystupováním dokázali, že v této části bojů vlastně nemají, co dělat. Po zásluze vyhráli 14:11 a teď je bude čekat zápas o páté místo.

 

Boj o konečnou pátou příčku bude velmi zajímavý. Bude se totiž hrát opět s Anglií, která vyhrála nad Tchaj-wanem. Angličané mají tak možnost odvety. Jak to skončí? Na to si počkejme do třetí hodiny odpoledne. Zůstaňte s námi!


Komentáře

komentáře Disqus