David Konečný vyhlášen Trenérem mládeže v Prostějově

Reprezentační trenér výběru ČR U19 a trenér letošního Mistra České dorostenecké korfbalové extraligy David Konečný byl na slavnostním večeru, který proběhl 4. dubna v prostějovském hotelu Tennis Club, vyhlášen Trenérem mládeže roku 2013. V tradiční anketě města Prostějova byli oceněni sportovci, trenéři a rovněž sportovní událost roku – celkem byly rozdány ceny v deseti kategoriích.

Mezi oceněnými sportovci byla i současná osmá hráčka světa a wimbledonská vítězka – tenistka Petra Kvitová a mnozí další. Konkurence je ve městě se silným sportovním zázemím skutečně obrovská a ocenění pro Davida Konečného má tak skutečně velkou váhu a je odměnou za jeho dlouholetou, koncepční práci s mládeží i se seniorskou kategorií. David Konečný se vzdal kariéry extraligového sportovce a své úsilí vrhnul do trenérské činnosti, což je velkým přínosem pro celý prostějovský korfbal a rovněž pro reprezentační družstvo České republiky do 19 let.

Další ocenění získal prostějovský korfbal i díky Renatě Havlové (na obrázku společně s trenérem Konečným), které získala cenu pro Neprofesionální sportovkyni roku 2013. Renata Havlová je jednou ze svěřenkyň Davida Konečného v mistrovském dorosteneckém družstvu SK RG Prostějov a je rovněž oporou mládežnických reprezentačních výběrů České republiky, kde naposledy vybojovala čtvrté místo na WORLD TALENT CUP 2014, který se konal v měsíci březnu v nizozemském Schijndelu, kde byla nejlepší hráčkou a střelkyní českého týmu.


Komentáře

komentáře Disqus