Okénko do Korfballeague – finále

Finále: TOP - PKC  21:20

Finálové střetnutí bylo soubojem dvou nejlepších týmů letošního ročníku Korfballeague – PKC jako obhájce titulu a vítěz letošního Europa Cupu a proti němu neporažený tým celého ročníku TOP, který ztratil za celou sezónu jen dva body za dvě remízy.

Prvním střelcem zápasu byl Daniel Harmzen (osmadvacetiletý 1,88cm vysoký rodák ze Sassenheimu - na obrázku), který byl mužem finále – skóroval celkem osmkrát a k tomu ještě neproměnil dvě penalty (dvě další však ano) a jeho osmá trefa v poslední minutě za stavu 20:20 byla rozhodující a vrátila po třech letech titul zpět do Sassenheimu. V průběhu prvního poločasu se do vedení dostal tým TOP, ale ve 22.minutě vyrovnal na 8:8 z penalty nejlepší hráč PKC Laurens Leeuwenhoek. V poločase však nakonec odcházel do šaten TOP s dvoukošovým náskokem 11:9.

Do druhého poločasu vstoupil lépe obhájce titulu a po třech koších v řadě (Kunst 2 a Leeuwenhoek 1) otočil vývoj skóre ve svůj prospěch na 11:12. Trenér TOP Jan Niebeek reagoval oddechovým časem, který sice zastavil šňůru PKC, ale i tak si PKC dokázalo držet malý náskok (12:13, 13:14 a ještě 15:16). Další oddechový čas si vyžádalo PKC za nepříznivého stavu 19:18 ve 43.minutě a hned dokázalo vyrovnat díky penaltě Johannise Shota. Přetahovaná pokračovala a do vedení TOP vrátila Rianne Echten 20:19. Na řadu přišel druhý oddechový čas trenéra PKC Bena Cruma, a to pět minut před koncem zápasu a po něm opět vyrovnání díky úspěšné střele Nadhie den Dunnen. Stav byl 20:20, do konce zápasu zbývaly pouhé dvě minuty a schylovalo se k prodloužení. To však odmítl muž zápasu Daniel Harmzen, který úspěšnou střelou v poslední minutě spustil červeno-bílé oslavy.

Koše za TOP: Snel 8, Harmzen 8, Hendriks 2, Echten 2, Split 1

Koše za PKC: Leeuwehoek 6, Schot 6, Kunst 3, D.den Dunnen 2, N.den Dunnen 2, Struik 1

 

Zápas o 3.místo: Fortuna – Dalto  30:26

V malém finále se střetly celky poražených semifinalistů a zápas nabídl celkem 56 košů a krásnou pozvánku k finálovému zápasu. Tým Fortuny Delft rychle vedl 8:2 a v poločase svítilo na tabuli ukazatele skóre 17:13 ve prospěch třetího celku základní části. I ve druhém poločase si tým Fortuny udržoval neustálý náskok a nedovolil Daltu se přiblížit na méně než dva koše a dovedl zápas k bronzovému úspěchu.

Koše za Fortunu: Segaar 8, Heemskerk 6, de Graaf 4, van Eijk 4, Kalkman 3, Maltha 2, Reijgersberg 1, Preuninger 1, de Wit 1

Koše za Dalto: Brouwer 7, Nieuwenweg 5, Schimmel 4, Steenbeek 3, Schulting 2, Bos 2, Brunt 1, Oele 1, Vissers 1 


Komentáře

komentáře Disqus