Okénko do Korfballeague – 2. semifinále

Obě, souběžně hrané, semifinálové série nakonec přinesly stav 2:0 pro lépe postavené týmy po základní části Korfballeague (oba týmy nastřílely v druhých zápasech shodně 27 košů) a za týden nás čeká v rotterdamské hale Ahoy očekávané finále letošního ročníku, totiž TOP Sassenheim vs. PKC Papendrecht. V zápase o třetí místo se pak utkají Fortuna Delft a Dalto Driebergen.

 

PKC - Fortuna  27:21 (14:8)

První čtyři střelci zápasu byli ženského pohlaví a stav po šesti minutách byl 2:2, domácí však rychle začali budovat svůj náskok a v poločase již vedli rozdílem šesti košů 14:8 a hostům prakticky nedali šanci myslet na prodloužení semifinálové série. I v průběhu druhého poločasu si udržovali neustále šesti až osmi košový náskok a bez větších problémů si zajistili postup do finále, kde budou obhajovat loňský titul. 

Koše za PKC: Struik 6, Leeuwehoek 5, N.den Dunnen 5, Schot 5, Kunst 3, Boonstoppel 1, D.den Dunnen 1, Tims 1

Koše za Fortunu: Heemskerk 4, de Graaf 4, Segaar 4, van Eijk 3, Reijgersberg 3, Preuninger 1, Maltha 1, de Wit 1

 

TOP - Dalto  27:17 (13:6)

Domácí tým TOP vstoupil do zápasu výborně a rychle vedl – v sedmé minutě už 6:1 (a to ještě nejlepší domácí střelec a aktuálně asi i nejlepší hráč Korfballeague Mick Snel neproměnil penaltu) a v poločase 13:6. Do druhého poločasu vstoupil domácí tým opět lépe a rychle navýšil náskok až na deset košů a v poklidu si pohlídal závěr zápasu a společně s vyprodanou halou slaví postup do velkého finále.

Koše za TOP: Split 7, Snel 7, Pikaar 3, Verwey 2, Hendriks 2, Boode 2, Echten 1, Harmzen 1, van der Gugten 1, Hazekamp 1

Koše za Dalto: Bos 5, Nieuwenweg 3, Brunt 3, Siedsma 2, Schulting 2, Brouwer 1, Schimmel 


Komentáře

komentáře Disqus