Dohrávka 4. kola starších žáků v Kutné Hoře.

Prvního února se v Kutné Hoře dohrávalo odložené 4.kolo soutěže starších žáků. Do města pod chrámem Svaté Barbory přijely týmy Prostějova a Českých Budějovic. Podle postavení v tabulce se měla odehrávat vyrovnaná utkání, to se naplnilo jen zčásti, výkony týmů postupem času gradovaly.

Kutná Hora – Prostějov 4:33 (2:15)

Kutné Hoře se zranili, nebo onemocněli všichni chlapci příslušní kategorii starších žáků a tak museli zaskočit mladší žáci, navíc domácí nastoupili v nekompletní sestavě. Prostějov od začátku využíval této výhody a sázel svému soupeři koš za košem. Úspěšnost jejich střelby byla velmi vysoká, a když už netrefili koš, měli další šance na opakovanou střelbu.

Koše:

KH: Anežka Mensová, Miluška Mensová, Klára Němcová, Lůca Šuhajová

PV: Renata Havlová 6, Josef Valenta 2, Petr Šnajdr 7, Kateřina Lorencová 4, Daniel Štefák 10, Gabriela Francová 4

 

Prostějov – České Budějovice 11:5 (4:3)

Druhé utkání bylo přece jen o něco zajímavější. Rozjetý Prostějov šel do dvoubodového vedení. Budějovice nejdříve snížily, pak házely dvě penalty a druhá z nich znamenala vyrovnání. Po změně zón šli Jihočeši dokonce do vedení. Pak se házela penalta na druhé straně, košem však neskončila. Přesto Moravané vyrovnali a povedenou penaltou před poločasovou přestávkou strhli vedení na svou stranu. Po přestávce padly koše na obou stranách a hrál se pohledný korfbal. Povedenou pasáží Prostějov rozhodl zápas, když se čtyřikrát za sebou prosadil a zlomil tím odpor svého soupeře.

Koše:

PV: Valerie Vyroubalová, Renata Havlová 2, Josef Valenta , Petr Šnajdr 2, Kateřina Lorencová , Daniel Štefák , Gabriela Francová 3

ČB: Lenka Housková, Sára Součková, Martin Jiřička, Václav Veselý, Vančurová Kateřina

 

Kutná Hora – České Budějovice 7:8 (4:5)

Poslední utkání dne bylo také nejzajímavější. Domácí se oklepali z debaklu v prvním zápase a hráli s mnohem větším sebevědomím. Výsledkem byla proměněná penalta a vedení 1:0. Na vyrovnání Jihočechů odpověděli kutnohorští další proměněnou penaltou. Budějky opět vyrovnaly a dokázaly odpovědět i na další koš domácích. A nejen to, využitím výškové převahy chlapců pod košem dokázaly získat dvoubodový náskok. Domácí se pochopitelně snažili snížit, což se jim sice nepovedlo z penalty, ale po pěkné donášce se šlo do poločasové přestávky za stavu 4:5. Ani ve druhém poločase neztratilo utkání náboj a nasazení z obou stran a celky se střídaly v úspěšných pokusech. Když tři minuty před koncem domácí vyrovnali, vypadalo to na spravedlivou dělbu bodů, přišel však dramatický závěr. Nejprve domácí v poslední minutě neproměnili stoprocentní šanci a tak deset vteřin před koncem udeřili Jihočeši a vezou z Kutné Hory důležité dva body.

Koše:

KH: Anežka Mensová 4, Miluška Mensová, Tomáš Čihák, Lůca Šuhajová

ČB: Lenka Housková, Vančurová Kateřina 2, Martin Jiřička 2, Sára Součková 3

 

Pořadí střelců ovládají šikovná děvčata Renata Havlová (Prostějov) a Pavlína Štěpánová (Náchod), které vstřelily 34 košů. O dva koše je za nimi v závěsu Petr Šnajdr z Prostějova.

 

Po tomto kole se na první příčce pevně usadil zatím suverénní Prostějov a Budějovice potvrdily své druhé místo v tabulce. Kutná Hora klesla na páté místo a vypadla tak z postupové čtyřky, kam se vyhoupli Kolín a Brno-NL. Zabojovalo také zatím šesté Brno-KK, které ztrácí na postup pouhý jeden bod. Ani sedmý Náchod není ještě ze hry o postup venku, jejich ztráta je 6 bodů. Postup Znojma a Šenova je už jen v oblasti teorie, mohou však výrazně promluvit do složení postupové čtyřky. Zbývají dohrát ještě tři kola, kde může každé družstvo získat maximálně 12 bodů a vyrovnaný střed tabulky slibuje zajímavé zápasy.


Komentáře

komentáře Disqus