Korfbalisté z Českých Budějovic překvapují. Z dalekého Havířova přivážejí hned dvě výhry!

A018: KC-ZŠ Šenov : KCC Sokol České Budějovice B   10:20(5:10)

Na sever Moravy dorazili hráči Budějovic znavení a rozlámaní. Přesto však ukázali, že to pro ně není překážkou!

První zápas odehráli Budějovice proti domácímu Havířovu. Od začátku celkem vyrovnaná hra se zvrhla v průtrž košů korfbalistů z jihu Čech. Pár zkažených nahrávek a nepřesnou obranu hráči vynahradili přesnou střelou. Hráči Havířova rozhodně nehodlali vypustit zápas a nechat Jihočechy odjet s výhrou zadarmo a tak je v obraně pěkně potrápili. Na výhru domácích to sice nestačilo, ale soupeře za to nechali pěkně se zapotit. 

V druhém poločase nenastaly nikterak převratné změny. Útok i obrana ve stejném nasazení zajistily oběma týmům navýšení košů přesně na dvojnásobek. Velkou střeleckou oporou byla pro budějovické Veronika Bínová, která svým příspěvkem 6 košů velice dopomohla k výhře. 

Střelci zápasu:

KC-ZŠ Šenov: Ondřej Sládek (3), Tereza Měsicová (2), Nikol Trefná (2), Jiří Hájek (1), Jakub Vrkoč (1), Kateřina Kocurková (1)

KCC Sokol České Budějovice B – Veronika Bínová (6), Petr Pešák (4), Ondřej Švík (3), Veronika Dušáková (2), Denisa Hurdálková (2), Aleš Pavlica (2), Václav Vaškovský (1)

 

A019: VKV Kolín B : KCC Sokol České Budějovice B   15:23 (7:12)

Zápas 1. ligy mezi Budějovicemi a Kolínem byl pro oko diváka jistě velmi příjemný zážitek. Budějovice vyměnili základní sestavu a jistě to nebylo na škodu. Soustředěná obrana a chuť do hry doprovázená dynamickými útoky, jejichž konce vedly často k bodům. Přes dobrou obranu Kolína měly Budějovice občas problémy skórovat, ale bojového ducha tím neztratily. Velmi pěkný výkon podala zejména Veronika Cenková, která byla velkou hrozbou pro soupeřův koš! 

Ve druhém poločase se žádné velké změny v nasazení obou týmů  neodehrály. Snad jen útoky Budějovic byly lépe dopracované a nahrávky více přesné.  Ovšem ani soupeřův herní apetit nebyl nikterak vyšší a tak si oba týmy udržely rytmus hry až do konce. 

Střelcem zápasu se pak stává posila Budějovic Petr Pešák se 6 body v zápasu.

Střelci zápasu:

VKC Kolín B - Marek H (3), Jiří Dejdar (3), Radek Honzíček (2), Lukáš Filip (2), Štěpán Kubíček (1), Tereza Hurdálková (1), Kateřina Tvrdíková (1), Barbora M (1), Monika Vítová (1)

KCC Sokol České Budějovice B- Petr Pešák (6), Denisa Hurdálková (4), Jana Kohoutová (3), Ondřej Švík (3), Veronika Dušáková (3), Veronika Bínová (2), Aleš Pavlica (2)

 

 

A020 KC ZŠ Šenov – VKC Kolín   18:21 (9:13)  (autor: Roman Musialek)

Do zápasu vstupoval domácí tým Šenova s cílem potrápit hostující Kolín, který posílil o několik hráčů z extraligového týmu.

První poločas se nesl v duchu vyrovnaného utkání, kdy si oba týmy vypracovávaly šance. Kolín však těžil zejména z úspěšnější střelby a tak v poločase vedl 13:9.

V druhém poločasu se domácí tým zlepšenou hrou dotáhl na dostřel, kdy pár minut před koncem prohrával pouze o jeden bod 17:18. Ovšem hostující tým sérií  3 košů v závěru žádné drama nepřipustil. Kolín vyhrál 21:18.

Střelci zápasu:

KC-ZŠ Šenov: Hájek (7), Vrkoč (4), Trefná (2), Kocurková (2),  Jirmanová (1), Měsícová (1), Sládek (1)

VKC Kolín - Dejdar (6), Hurdálková T. (4), Kozák (4), Kubíček (3), Moskalová (1), Vítová (1), Filip (1), Hasnedl (1)


Komentáře

komentáře Disqus