Soustředění reprezentace U21

O prvním lednovém víkendu 2014 se konala druhá příprava reprezentačního výběru U21. Na soustředění v Chlumci bylo nominováno 18 hráčů – bohužel kvůli nemoci se omluvili Denisa Čejková a Nikola Trefná a kvůli studijním povinnostem Aldar Tsybyktarov – který se nakonec v sobotu připojil. 
 

Na prvním pátečním tréninku se probírala hlavně útočná fáze. Trénink začal diskuzí a načrtnutím co bychom měli hrát v útoku – jednalo se hlavně o druhé střelecké pokusy po útočném doskoku a hledání si pozic v blízkosti koše. Následovalo několik korfbalových cvičení na tyto situace.

V sobotním dopoledním tréninku pokračovala příprava stejným směrem. Trenéři Ivo Kracík s Radkem Honzíčkem měli připraveno několik cvičení, které důkladně s hráči probírali.

Po obědě jsme shlédli několik korfbalových videí s povánočního turnaje v Holandském Rotterdamu, kde jsme mohli shlédnou zápasy reprezentačních výběru Holandska, Belgie a Anglie do 19 let a výběr Německa do 21 let. Hráči mohli zanalyzovat kdo a jak střílí, jak výběry brání a jak zakládají útoky. Po videu se konal třetí trénink, který už byl založen více na hře a souhře kolem koše. Probírala se jak útočná tak obranná část hry. Ke konci tréninku se hrál zápas, kdy jeden tým trénoval Ivo a druhý Radek. Oba požadovali po hráčích, aby do hry zapojili naučené věci z předešlých tréninků. Bohužel se nám v tomto zápase zranil Petr Galíček, který dostal ránu kolenem do napnutého svalu a v dalším trénování už nemohl pokračovat.

Na večerní trénink byl naplánován zápas s Kolínem. Hrálo se 3x 20 min, kdy mohli trenéři vyzkoušet různé sestavy. Zápas začal lépe pro Kolín, který si držel náskok dvou až čtyř košů do půlky druhé třetiny. Potom dokázala reprezentace skórovat třikrát v řadě a dostat se na dostřel jednoho koše. Třetí část zápasu začala lépe pro reprezentaci, která dokázala vyrovnat zápas a dokonce na chvíli vzít vedení na svou stranu.  Konec zápasu si ale pohlídal Kolín a nakonec vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem 18:17.

V neděli jsme po snídani shlédli video ze sobotního zápasu, což bylo velmi poučné pro hráče, když mohli vidět svoje chyby. Samozřejmě oba trenéři měli k videu svoje připomínky co je potřeba zlepšit a co se jim na druhou stranu líbilo. Od 10.hodin začal poslední trénink. Proběhli hlavně střelecké cvičení s důrazem na skórování. A v dalším dějiství souhra asistenta se skórujícím hráčem a správné postavení a pohyb obránců.

 

Brzy rozhovor s  trenérem reprezentačního výběru U21 …..


Komentáře

komentáře Disqus