Okénko do Korfballeague – 3.kolo

Třetí kolo nepřineslo téměř žádné změny do tabulky. Na čele zůstaly stále stoprocentně úspěšné týmy PKC a TOP a naopak na druhém konci tabulky zůstává Nic., který zatím nezískal ani jeden bod. Překvapivě až na sedmém a osmém místě figurují po třetím kole semifinalisté minulého ročníku Korfballeague – KZ a Blauw Wit.

 

DVO - TOP                18:26

DVO ve své hale (ze které je i dnešní průvodní snímek) v Bennekomu podruhé za sebou nedokázal předvést stejný obrat jako minulý týden. Tentokrát prohrával celý zápas, v poločase již dokonce 9:17 a ani vstup do druhé půle se jim příliš nepovedl a vedoucí tým tabulky odskočil na rozdíl hrozivých 12 košů a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí tým ještě dokázal do konce zápasu snížit, zejména díky svým excelentním střelcům, kteří figurují ve střelecké tabulce na děleném druhém místě, ale na zvrat v utkání domácí tým neměl.

 

Blauw Wit - Fortuna   18:22

V souboji semifinalistů minulého ročníku Korfballeague byla lepší Fortuna Delft, která kolektivním výkonem dokázala porazit tým aktuálně nejlepšího střelce soutěže Geralda van Dijka. Fortuna vedla po celý zápas, v poločase 8:12 a osm minut před koncem již dokonce 12:19 a o tom, kdo bude vítězem tohoto ostře sledovaného duelu tak nebylo pochyb.

 

Nic. - LDODK            21:31

Nejlépe střílejícím týmem kola byl tým LDODK, který uštědřil poslednímu týmu Nic. 10-ti košový debakl v prvním severním derby letošního ročníku. Hostující družstvo vedlo od začátku zápasu a domácí trenér se pokoušel zastavit výborný nástup LDODK a již v deváté minutě si vzal time-out, ale výraznou změnu ve vývoji skóre to nepřineslo. V poločase tak na světelné tabuli svítilo 10:16 ve prospěch hostí a ani ve druhém poločase se domácím nepodařilo snížit rozdíl skóre na méně než tři koše a hosté bez větších problémů dovedli zápas do vítězného konce.

 

Dalto - OVVO                        21:20

Domácí tým, hrající v krásném sportovním centru v Driebergen, nevstoupil do utkání příliš úspěšně a svůj první koš dal až v páté minutě za stavu 0:5 a během prvního poločasu pouze dotahoval a do kabin odcházely týmy za stavu 10:12. Domácí trenér a bývalý špičkový hráč Ron Steenbergen nemohl být příliš spokojen, ale nakonec měl na konci zápasu důvod k úsměvu. Domácí tým však otočil skóre až ve 47.minutě, kdy nejzkušenější domácí hráč Bart Nieuwenweg, dvěma koši dal domácím vedení 20:18, na které již hosté nedokázali reagovat.

 

PKC – KZ                   23:20

KZ přijel na palubovku PKC bez velkých ambic, neboť ze základních čtyř mužů KZ nebyl tentokráte k dispozici ani jediný. Přesto se však tým KZ dokázal výborně držet v zápase a v poločase dokonce vedl 10:11 a ve 33.minutě byl stav 11:14, což by znamenalo velkou senzaci. Domácí tým však během tří minut pěti koši v řadě otočil stav skóre a hosty už do vedení nepustil. Tým PKC tak na začátku sezóny vykazuje stoprocentní úspěšnost v získávání bodů, ale předvedená hra není nijak excelentní a PKC bude muset předvést lepší hru, aby dokázalo vydobýt vysněné cíle – pohár pro vítěze Europa Cupu a obhajobu titulu v Korfballeague.

 

 

Tabulka po třetím kole:

1          TOP/Justlease.nl         6b.       75:55

2          PKC/Hagero               6b.       72:62

3          Dalto/BNApp.nl         5b.       73:65

4          Fortuna/MHIR           4b.       64:58

5          LDODK/AH              3b.       81:75

6          DVO                          2b.       77:73

7          Blauw-Wit (A)           2b.       74:78

8          KZ/Hiltex                   1b.       58:68

9          OVVO/De Kroon      1b.       53:68

10        Nic./Alfa-college        0b.       54:79

 

Nejlepší střelci po třetím kole:

1.         Gerald van Dijk          Blauw-Wit                  27košů

2.-3.     Momo Stavenuiter      DVO                          22košů

            Jos Roseboom            DVO                          22košů

4.-5.     Martijn Roos              OVVO/De Kroon      18košů

            Tim Heemskerk          Fortuna/MHIR           18košů

 


Komentáře

komentáře Disqus