3. kolo ČKE: KK Brno vs. KCC Sokol České Budějovice

V sobotu 2.11.2013 se KK Brno konečně představil na domácí palubovce. V třetím kole sezóny se utkal s týmem z Českých Budějovic, který jej v loňské sezóně připravil v semifinálových zápasech o možnost zahrát si o zlaté medaile. Brno se chtělo před domácím publikem předvést a oplatit Budějovicím porážku z posledního vzájemného utkání.
 
 
 
ČKE: KK Brno x KCC Sokol České Budějovice 17:19 (9:10)
 

Do zápasu vkročili lépe domácí po dvou úspěšných střelách hned v první minutě a dvoubodový náskok si udrželi až do 11. minuty, kdy Jihočeši srovnali na 4:4. Od této chvíle vypukl na hřišti téměř vražedný boj o každý míč a každou pozici. Napětí na hřišti bylo skoro hmatatelné a nervozita svazovala ruce především brněnským hráčům, kteří měli problém s nahrávkami a hlavně úspěšným zakončením připravených akcí. Budějovická agresivita se stupňovala, což se odrazilo i na vysokém počtu odpískaných faulů. V 22. minutě se domácím opět podařilo vyrovnat na 9:9 po proměněné penaltě. Do konce první části zbývaly jen 3 minuty a oba týmy chtěly ukrást vedení pro sebe, ale poslední slovo měl tým z Českých Budějovic.

 

 

Jako první v druhé části skórovali opět domácí a srovnali tak na 10:10. Pak si ale budějovičtí vzali slovo zpět a pomalu se dostávali do vedení, které se domácím nedařilo stáhnout. Skvěle připravené akce nekončily v koši, ale pouze těsně na obroučce. Skoro to vypadalo, jako by si Sokolové dali na koš poklop. Brňané se snažili, co jim síly stačily a ještě víc, ale nebylo jim to nic platné. Budějovice si udržovaly dvoubodový náskok, který nezměnila ani úspěšná střela domácích v poslední minutě.


Střelci:

KK Brno: Šedý 5, Visser 4, E. Jonákova 3, Bušík 2, Máša 1, Fridrich 1, Vávra 1

KCC Sokol České Budějovice: bude dodáno

 

 
KLR: KK Brno x KCC Sokol České Budějovice 17:20 (7:6)
 

Již od začátku tohoto zápasu bylo na domácích hráčích znát zklamání z prohraného předešlého zápasu, což jim zrovna nepřidávalo na „střeleckém" sebevědomí. Hráči měli problémy se vzájemnou komunikací a přesností nahrávek. A opět zde sehrála důležitou roli střelecká úspěšnost. Některý fanouškům se mohlo zdát, že hráči soupeří v počtu minutých střel než v počtu úspěšných. Ale do poločasové pauzy vstupovali úspěšněji domácí - za stavu 7:6.

Ihned na začátku 2. poločasu převzaly Budějovice otěže a Brno tak opět bylo v pozici „dotahovače". A opět se zde projevil klasický brněnský syndrom - čím víc chceme, tím míň to jde. Míč ne a ne propadnout obroučkou a dopřát tak domácím malou vzpruhu. Ani klasičtí střelci se nemohli trefit a z týmu pomalu vyprchávala naděje i chuť hrát. Skvěle ubráněné útoky hostů nebyly odměněny košem na druhé straně, a tak ani druhý poločas nepřinesl žádnou změnu a domácí byli již podruhé v jednom dni na straně poražených.


Střelci:

KK Brno: Skála 4, Visser 3, Š. Jonáková 2, E. Jonáková 2, Fridrichová 1, Škrobová 1, Weissová 1, Cholava 1, Bušík 1, Vávra 1

KCC Sokol České Budějovice: bude dodáno


Komentáře

komentáře Disqus