1. kolo ČKE: Prostějov x České Budějovice

1. Kolo ČKE: Prostějov x České Budějovice                               16:25 (7:12)

První kolo České korfbalové extraligy v sezóně 2013/2014 se odehrálo druhý říjnový víkend. Do Prostějova přijel tým z Českých Budějovic.

Oba týmy nastoupily plné energie, odhodlání a nadšení, nicméně do zápasu vkročily lépe Budějovice vstřelením prvního koše v zápase. Na všech bylo vidět nadšení, radost ze hry a chtíč, opravdu velký chtíč, vyhrát.

V prvním zápase sezony se Budějovicím dařilo o poznání lépe než Prostějovu, a to nejen ukázkovou obranou zejména na konci prvního poločasu, ale také celkovým počtem střel, když dokázali víc než polovinu proměnit v body.

Budějovický košostroj tentokrát řídil Vlastimil Krejčí s jeho 9 bodovou úspěšností. Nutno zmínit i výkon Kateřiny Berné, které se, mimo jiné, jakožto nejmenší hráčce na hřišti, podařilo dvakrát uštědřit své soupeřce tzv. „čepici“. Dále je třeba zdůraznit výkon Elišky Boorové, která svou svižnou hrou a výbornými pohyby v tomto zápase potěšila obzvláště trenéra. Svůj první koš v extralize, poprvé v barvách Českých Budějovic, vstřelila nová posila Denisa Hurdálková, která svým herním výkonem rozhodně neurazila a velké uznání pak patří hráčům Petrovi Pešákovi a Jakubovi Bláhovi za jejich odhodlanost získat každý „volný“ míč.

První poločas končil 12:7 pro Budějovice.  

Do druhého poločasu nastoupil Prostějov s větší vervou a snažil se razantně otočit skóre ve svůj prospěch. Naštěstí se našim hráčům podařilo znovu nalézt potřebnou koncentraci a pokračovat ve „své“ hře, která se jim dosud tak dařila. Budějovice drželi své tempo a Prostějov rozhodně hru nevzdal a celý zápas se snažil držet krok se svým soupeřem.

I přes neobvyklé složení budějovických čtyřek hráči nechybovali a působili elegantním sehraným dojmem. (Základní sestava v útoku: Petr Pešák, Jakub Bláha, Eliška Boorová, Veronika Bínová; v obraně: Ivo Kracík, Vlastimil Krejčí, Martina Klacková, Denisa Hurdálková)

První kolo extraligy bylo pro diváka velmi poutavé, zajímavé a příjemné. Sezona je tímto zahájena a myslím, že pokud takhle nadšeně budou vypadat všechny zápasy, máme se v tomto roce na co těšit!


Komentáře

komentáře Disqus