1. kolo ČKE: Prievidza x Kolín

Extraliga

SKK Dolphins – VKC Kolín            12:21 (8:9)

V úvodím kole nového ročníku korfbalové extraligy se podobně jako vloni střetli domácí „delfíni“ se soupeřem s Kolína. Za domácí nenastoupili kvůli zranění kapitán Mendel, stejně tak i hosté přijeli v „ořezané“ sestavě. Chyběli Milichovský, Sládek, Š. Kubíček, Kolářová.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří se dostali do vedení 2:0. Hosté ještě stihli vyrovnat, ale od stavu 3:3 se čtyřikrát prosadili jen domácí a v polovině poločasu vedli nadějně 7:3. Hosté měli problém prohodit míč obroučkou, domácí totiž důkladně bojovali. Po time-outu  hostů se začala karta obracet a sérií pěti košů Kolín otočil na 7:8. Do konce poločasu už padlo pouze po jednom koši na obou stranách a do šaten odcházeli za výsledku 8:9 hosté spokojenější.

Ve druhém poločase chtěli domácí zabojovat o historicky první bod v extralize na domácí půdě. Po vyrovnaném úvodu, kdy se obě družstva prosadili dvakrát, byl stav 10:11. Delfínům díky dobré obraně kolínských hráčů úplně odešel útok, a tak hosté šesti koši v řadě rozhodli o výsledku zápasu. Domácím nepomohla ani série „vratných“ střídání, kterými se úplně změnilo rozložení čtyřek. Nakonec Kolín potvrdil úlohu favorita a vyhrál 12:21

Koše:

SKK PD: Gogová 4, Polerecký 2, Záňová 2, Bušík 1, Goga 1, Walová 1, Kočner 1

VKC: Kubíček 5, Paďouková 5, Čermáková 3, Konigsmark 2, Martínek 2, Hasnedl 2, Čejková 1,  Hurdálková 1

 

Rezervy

SKK Dolphins – VKC Kolín            15:17 (9:9)

V zápase rezerv dostali v domácích dresech šanci hráči, kteří nehráli v „ostrém“ zápase. Kromě zkušené hrající trenérky Evy Bušíkové nastoupili pod vedením kapitána Fábika mladí hráči. Za hostující celek nastoupil i trenér Honzíček a v prvním zápase střídající Vokounová.

Hosté nasoupili do zápasu s menším nasazením, čehož domácí hráči naplno využili. Hráči z Prievidzi neustále vedli až do závěru poločasu, kdy se hosté dostali poprvé do vedení  - 8:9. Domácí ještě stihli vyrovnat na poločasových 9:9. I druhý poločas probíhal ve vyrovnaném tempu. Ovšem za stavu 12:12 se Středočeši znovu prosadili, třikrát skórovali a vítězství zkušeně udrželi.

Ani „rezervní“ hráči se za svůj výkon nemusí hanbit a určitě jim jejich výsledek dodá chuť do dalších utkání a tréninků.

Koše:

SKK PD: Fábik 4, Kyseľ 3, Bušíková E. 3, Mojžiš 2, Kočner 2, Švarcová  1

VKC: Kubíček 4, Čejková 3, Martínek 2, Honzíček 2, Paďouková 1, Čermáková 1, Konigsmark 1, Hasnedl 1, Hurdálková 1, Vokounová 1

 

 

Autor: Marcel Kavala


Komentáře

komentáře Disqus