MAYOR CUP 2013 - zápas o 3.místo

Mayor CUP 2013 – o 3.místo

Česká republika U21 – KK Brno 6:9 (po poločase 3:6)

Po první porážce na turnaji – od zkušeného Znojma, v jehož dresu excelovali Jiří Podzemský a Petr Malačka, kteří ukázali naším mladým reprezentantům, jak krásný a jednoduchý korfbal může být, nastoupili čeští reprezentanti k zápasu o třetí místo, a to proti dalšímu extraligovému celku. Soupeřem byl KK Brno – bronzový tým z minulého ročníku extraligy a sestava reprezentačního týmu ČR byla následující – útok: Veselý, Šimek, Čejková, Hurdálková  T. a obrana Nguyen, Marek, Kolářová, Trefná .

Skóre zápasu otevřel po třech minutách český reprezentant v brněnském dresu Jan Šedý a vzápětí přidal i druhý koš, zatímco naše útočná čtyřka se nemohla chytit a trenér Kracík musel vstát z lavičky, aby připomenul hráčům, na čem se domluvili na předzápasovém setkání. Druhá čtyřka, netradičně sestavená ze dvou menších pohyblivějších kluků, začala své útočné snažení lépe a Tomáš Marek dal první český koš. Škoda, že následně Denisa Kolářová neproměnila penaltu, za což následoval trest a 5 minut před koncem poločasu prohrávali Češi už 1:4. Následně Tomáš Veselý a Nikola Trefná přidali své zásahy a drželi českou reprezentaci ve hře proti velmi dobře a tradičně rychle hrajícímu Brnu a poločas tak skončil 3:6 ve prospěch Brna.

V prvním osmi minutách druhého poločasu koš nepadl, ale na palubovce se začalo jiskřit, neboť hráči obou týmů se opravdu nic nedarovali a své souboje dohrávali na hranici tvrdosti. Trenér Kracík poslal do hry Vyroubala místo Veselého, a ten se hned uvedl skvělým pohybem a utekl do donášky, kterou však neproměnil ani v dalším útoku další dvě dobré šance z dobrých pozic.  A opět přišel trest a Brno 6 minut před koncem zápasu odskočilo již na rozdíl 4 košů na 3:7. Mladí čeští reprezentanti se nemohli prosadit proti těsné a agresivní obraně brněnského celku. V dalších útocích přidali oba týmy po koši (za ČR se nádhernou střelou z velké vzdálenosti zapsal do střelecké listiny Patrik Nguyen) a stav se posunul na 4:8. Ve dvou dalších minutách vykřesali ještě malou naději Vyroubal a Šimek, kteří snížili na rozdíl dvou košů, ale na zvrat ve skóre již čas nezbyl.

I tak je vystoupení českého reprezentačního týmu dobrým příslibem a čtvrté místo na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji je jistě slušným vykročením v přípravě za vysněnou medailí z evropského šampionátu.


Komentáře

komentáře Disqus